Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 16:56

Ανταλλαγή Νέων “Across the waves": Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο μέρος του Σχεδίου Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Across the Waves” στη Λυών της Γαλλίας, από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2022, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Μετά την υποδοχή 12 νέων από τον Γαλλικό οργανισμό νεολαίας, MJC Confluence στη Φλώρινα, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα (από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 1 Μαΐου 2022), 12 νέοι και νέες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας με συνοδούς τον Λ. Παπουτζή και την Ε. Σολάκη, youthworkers του Ομίλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Λυών και να συμμετέχουν στο Σχέδιο Ανταλλαγής που στόχο είχε την νεανική ενδυνάμωση, κινητικότητα και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην προσφυγική κρίση και την κοινωνική ενσωμάτωση. Μέσω της κινητοποίησης και των κινήτρων γύρω από έναν κοινό σκοπό, οι νέοι/ες κατάφεραν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των δράσεών τους στην τοπική κοινωνία και να συνεργαστούν για να δώσουν νόημα και δράση στην επιθυμία για δέσμευση και αλληλεγγύη των νέων ανθρώπων με την κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες/ουσες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας ξεναγήθηκαν σε ιστορικά σημεία, αξιοθέατα και μουσεία της πόλης της Λυών, δημιούργησαν τα δικά τους podcast, μέσω συνεντεύξεων σε πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία στη Γαλλία και ανακάλυψαν νέες πρακτικές και υποδομές για τη νεολαία. 

Η επιτυχής συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας, MJC Confluence πρόκειται να συνεχιστεί και να δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες της Φλώρινας και της Λυών. Μείνετε συντονισμένοι!

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths 

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.facebook.com/oenef

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 17:07