Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Την πρόθεση του ΥΜΑΘ να διοργανώσει μια σειρά workshops για κάθε τομέα και κάθε καθεστώς του νέου Αναπτυξιακού Νόμου με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, Οικονομολόγων, Λογιστών, Επενδυτών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης από την Κοζάνη, κατά την διάρκεια εκδήλωσης  με θέμα «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία» που συνδιοργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ και της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Ο κ. Καλαφάτης διευκρίνισε ότι ο στόχος του υπουργείου μέσω αυτής της διαδικασίας είναι «να συμφωνήσουν όλα τα μέρη σε ένα κοινό ορισμό κάθε θέματος και προβλήματος που θα προκύπτει κατά την διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων φακέλων ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε ομιχλώδες διαδικασίες σε ερωτήματα προς την διοίκηση και σε τυχόν παρεξηγήσεις ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη». Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «έως στο τέλος του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των επαφών στον άξονα ευθύνης των επενδύσεων του υπουργείου Μ-Θ».

Εξήγησε ότι με την αξιοποίηση των πόρων του αναπτυξιακού νόμου που είναι αυξημένοι για την δυτική Μακεδονία, «η κυβέρνηση στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση, στην δημιουργία οικονομιών κλίμακας, στην στήριξη καινοτόμων επενδύσεων, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην βιομηχανία στην εισαγωγή της ρομποτικής  και της τεχνητής νοημοσύνης». Διευκρίνισε δε ότι στο επίκεντρο αυτής της προσπάθεια είναι «οι Τουριστικές επενδύσεις  και οι οικονομικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες στο τομέα της αγροδιατροφής».

Αναφερόμενος στο θέμα της παράτασης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε ότι «το γεγονός αυτό δεν αλλάζει το σχέδιο για την πράσινη μετάβαση και τις δυναμικές επενδύσεις στην δυτική Μακεδονία» διευκρινίζοντας ότι «η βούληση μας να ανοίξουμε νέους δρόμους στην περιοχή είναι αδιαπραγμάτευτη». Εκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της έκρηξης των τιμών στην ενέργεια,  λέγοντας ότι «οι επιπτώσεις στους ποιο αδύνατους είναι αβάσταχτες. Εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων» ανέφερε ο κ Καλαφάτης και υπενθύμισε τα μετρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός που θα κορυφωθούν το Ιούλιο μήνα και που θα περιορίσουν τις ανατιμήσεις ρεύματος στο 70%.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε ότι «τα κίνητρα καθώς και τα χρήματα είναι που είναι διαθέσιμα ‘’πάνω στο τραπέζ’’ για την περιοχή είναι περισσότερα από κάθε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας και της Ευρώπης» και μέσω του Αναπτυξιακού νόμου των προγραμμάτων Δίκαιης Μετάβασης και των στρατηγικών επενδύσεων «μπορούμε να μεταμορφώσουμε το περιβάλλον μας στα επόμενα χρόνια.»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρης Τσιούμαρης μιλώντας για τις Επενδυτικές  ευκαιρίες στην Μεταλιγνιτικη εποχή της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στις επενδύσεις εμβληματικού χαρακτήρα που μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της περιοχής όπως, «Το έργο White Dragon» που θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα (GW) για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης, την δημιουργία Φωτοβολταϊκών πάρκων που παράλληλα θα προσφέρουν την δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων στον κλάδο των ανταλλακτικών αλλά και της έρευνας και ανάπτυξης μονάδων υδρογόνου που θα συνδέονται με ΑΠΕ, την δημιουργία έξυπνων αγροτικών μονάδων (μέθοδο υδροπονίας) και την δημιουργία ενός οικοσυστήματος οινικού τουρισμού αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες των οινοποιητικών επιχειρήσεων π.χ. περιοχής Αμυνταίου και τέλος την δημιουργία Επιχειρηματικών πάρκων. Ο κ. Τσιούμαρης ανακοίνωσε ότι «στην Δυτ. Μακεδονία μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν 14 περιοχές, εκ των οποίων προκρίθηκαν οι 7 για την δημιουργία θεματικών επιχειρηματικών Πάρκων». 

Στην εκδήλωση μίλησαν υπηρεσιακά στελέχη του ΥΜΑΘ που χειρίζονται θέματα επενδύσεων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο τις ιδιωτικές επενδύσεις.

ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Κλιμάκιο της διοίκησης του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Νικόλαο Συλλίρη, την Αντιπρόεδρο Ευαγγελία Μπάγκαβου, τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Τζιόλα και το μέλος της Δ.Ε

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 

Ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Σχολείου μας, στο Αρχοντικό Βούρκα (πίσω από την Μητρόπολη Κοζάνης).

Το σχόλιο του βουλευτη μετα την απο κοινού επίσκεψη τους στους γουνοποιούς

Με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε πιλοτικά πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου και για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε εξοπλισμό ανακύκλωσης ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου. 

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με πηγές της Κομισιόν να επισημαίνουν ότι το ζήτημα της

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) (www.uowm.gr) σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου

Τη Δυτική Μακεδονία θα επισκεφθεί, αύριο Τρίτη 24 και μεθαύριο Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας ανακοινώνει ότι μέσω του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για Άτομα με Αναπηρίες στο Δημοτικό

Σελίδα 1 από 3666