Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:29

Διαμαρτυρία  επαγγελματιών ψαράδων στην λίμνη Πολυφύτου

Στην παράταξη των αλιευτικών τους σκαφών στην Αγ. Βαρβάρα, πλησίον της γέφυρας Σέρβων, προχώρησαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι επαγγελματίες αλιείς της Λίμνης Πολυφύτου.

Οι επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης ένας ανερχόμενος κλάδος, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Αλιέων Νίκος Κουρτίδης «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα σήμερα στο χώρο και με τα εισοδήματα που καταλήξαμε να βγάζουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας». Ένας σημαντικός αλιευτικός πόρος που έδινε εισόδημα στους ψαράδες της λίμνης και προερχόταν από την αλιεία της καραβίδας έχει εξαφανιστεί αφού εδώ και τρία χρόνια ισχύει απαγόρευση λόγω ασθενειών και εξαφάνισης του αλιεύματος.

Ο κ. Κουρτίδης αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της πολιτείας κι ο προηγούμενος Περιφερειάρχης εξ αιτίας αυτής της απώλειας υποσχέθηκαν ότι «ως κλάδος θα ενταχθούμε στο καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ αφού ο κλάδος μας με ευθύνη των αρμοδίων δεν είναι καν ενταγμένος στον ΕΛΓΑ».

Παράλληλα, ο κ. Κουρτίδης επισημαίνει ότι «την περίοδο του κορονοϊού απαγορεύθηκαν οι εξαγωγές ψαριών, γεγονός που μας έβλαψε ανεπανόρθωτα,  δεν αποζημιωθήκαμε όπως άλλες επαγγελματικές ομάδες παρότι μας υποσχέθηκαν ότι δικαιούμαστε αποζημίωσης».  

«Θέλουμε όχι μόνο να κρατηθεί η αλιεία ως επάγγελμα στο τόπο μας , αλλά να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί» κατέληξε ο κ. Κουρτίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:30