Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 09:37

Κοζάνη: Δωρεά – μεταμόσχευση οργάνων από 62χρονο δότη

Δώρα ζωής σε ασθενείς χάρισε με τον θάνατό του 62χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

μετά από ανακοπή καρδιάς  κι ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του ασθενούς η οικογένειά του, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε χθες την νύκτα και τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας.  Χειρουργοί,  Αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων  χρειάστηκε να επιστρέψουν εσπευσμένα ακόμη κι από τις άδειές τους στο νοσοκομείο προκειμένου να συμβάλλουν στην αποτελεσματική έκβαση του εγχειρήματος που τελούσε υπό τον κεντρικό συντονισμό του ΕΟΜ.

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα Ιατρών από την Ιταλία που έφθασαν στο νοσοκομείο, η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα Ιατρών της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα ενώ η λήψη των οι κερατοειδών έγινε από Οφθαλμολόγους της Θεσσαλονίκης.

Οι μεταμοσχεύσεις των μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 09:40