Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:36

Τσίπρας και Ζάεφ βράβευσαν τον Νίμιτς: «Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο πρώην διαμεσολαβητής του ΟΗΕ

Με εμφανή συγκίνηση παρέλαβε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς το βραβείο Ειρήνης από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, στην Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η βράβευση έγινε υπό το θερμό χειροκρότημα όλης της αίθουσας – παρών ήταν και ο Στέφανος Κασσελάκης – ενώ ο Μάθιου Νίμιτς όταν πήρε τον λόγο, αστειεύτηκε λέγοντας ότι δεν θα είναι εύκολο να το πακετάρει στις βαλίτσες του. 

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο είναι δια χειρός του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Ο μεγάλος εικαστικός καλλιτέχνης προσέφερε το βραβείο ειδικά για την Διεθνή Διάσκεψη, και το δημιούργησε μέσα από ένα διάλογο που ξεκίνησε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες βδομάδες πριν στην σκιά της Ακρόπολης εκεί που βρίσκεται το ατελιέ του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

 
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ
Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Μάθιου Νίμιτς
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ
Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Μάθιου Νίμιτς
Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Μάθιου Νίμιτς

Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη τη διαδικασία έμπνευσης και δημιουργίας του έργου, αλλά και γιατί το ονόμασε «Horae». «Ώρες» σύμφωνα με την μυθολογία, ήταν οι κόρες του Δία και της Θέμιδος. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, είναι η Ευνομία, η Δίκη και η Ειρήνη.

Το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη, είναι μια σύνθεση από τρεις εικόνες. Των κυμάτων, μιας γυναικείας φιγούρας εν υπνώσει και τα δύο χέρια που παραπέμπουν στην συμφιλίωση. Όλα ζωγραφισμένα πάνω στο ξύλο, που θα μπορούσε να είναι μέρος από μία βάρκα, ή ένα κουπί.

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης τέλος πρόσφερε στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το έργο του με το σήμα της νίκης. Έργο που αποτελεί και το σήμα της Διεθνούς Διάσκεψης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:43