Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 14:33

«ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2010»

altΠλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνουν τα φετινά Λασσάνεια που αρχίζουν επίσημα απόψε με την θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και θα διαρκέσουν μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Κοζάνης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Νικολέτα Μπουμπόναρη επισήμανε πως «σκοπός μας ήταν να κινηθούμε σε δύο άξονες, πρώτον να έχουμε έναν σφιχτό προϋπολογισμό λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας η οποία επηρεάζει άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση και δεύτερον να επιτύχουμε την δημιουργία ενός προγράμματος που δεν θα ήταν μίζερο και φτωχικό λόγο του μειωμένου προϋπολογισμού και πιστεύω ότι επιλέξαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε μέσα από τις πολλές προτάσεις που υπήρξαν».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της ΔΕΠΑΚΠ Κοζάνης Γιάννα Βόμβα τόνισε ότι «στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συνδημότες μας μια έξοδο καθώς οι τέχνες και ο πολιτισμός αποτελούσαν πάντα διέξοδο, είτε ως μέσο στηλίτευσης της πραγματικότητας είτε ως μέσο λύτρωσης από αυτή».  Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως σε σχέση με πέρυσι τα Λασσάνεια θα έχουν μια μείωση 20% σε σχέση με την χρηματοδότηση.  

altΟ δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλές από τις απαιτήσεις των κατοίκων της Κοζάνης και όχι μόνο και στάθηκε στην αλλαγή των Λασσανείων λέγοντας πως « τα φετινά Λασσάνεια σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής καθώς από του χρόνου ο δήμος Κοζάνης θα είναι ένας καλλικρατικός δήμος  και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του καλοκαιριού να τις δώσουμε μια άλλη οπτική και να ενσωματώσουμε τα ήθη και τα έθιμα και των άλλων συνδημοτών που θα αποτελέσουμε όλοι μαζί των διευρυμένο δήμο Κοζάνης».

Στην συνέχεια ο κ. Μαλούτας έθιξε το θέμα της χρηματοδότησης αναφέροντας ότι «από του χρόνου θα μπει στο τραπέζι το οικονομικό ζήτημα γιατί η αυτοδιοίκηση έχει μια ισχυρότατη περικοπή πόρων που φέτος αγγίζει το 30% » και τέλος επισήμανε πως « ο πολιτισμός στις διάφορες εμφάσεις του θα είναι η νέα ταυτότητα του δήμου Κοζάνης του αύριο και μέσα από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα προσπαθούμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα πολιτιστικά μνημεία αλλά  και τις περιοχές με φυσική ομορφιά όπως το πλατανόδασος της Αιανής».


πρόγραμμα λασσανείων 2010 ( pdf )


Σ.Φ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 12:42