Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 18:55

«TRANSNATURA MTB Stage Race 2010».

altΛαδώνουν τις αλυσίδες τους οι περίπου 40 Έλληνες και ξένοι αθλητές ποδηλάτες που θα πάρουν μέρος από τις 9 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στο «TRANSNATURA MTB Stage Race 2010». Ο φετινός αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ως ο πρώτος διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας με ετάπ στην χώρα μας και καλύπτει απόσταση 300 χιλιομέτρων σε τέσσερα ετάπ με συνολική υψομετρική διαφορά 7547μ. Πρόκειται για τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης «TRANSNATURA», που στόχο έχει να αναδειχθούν ως ενιαίος τουριστικός προορισμός οι περιοχές όπου διεξάγεται.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου  στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, θα κηρυχθεί η έναρξη του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα βουνού TRANSNATURA MTB με τη διαδρομή ΑΜΥΝΤΑΙΟ – ΠΡΕΣΠΕΣ 96 χλμ. Αμέσως μετά τους αθλητές, θα ξεκινήσουν και τα φυντάνια του παιδικού Ποδηλατικού Αγώνα 3 χλμ, ενώ οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν δύο εκθέσεις φωτογραφίας: ο Γιάννης Δέδες εκθέτει τη συλλογή του με θέμα το «Ποδήλατο», ενώ η ομάδα του «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ» παρουσιάζει τη συλλογή με θέμα «Η λανθάνουσα εικόνα-μια οικολογική παρέμβαση». Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την Κυριακή 12/09.

Την ίδια μέρα στις 2.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Γερμανού στις Πρέσπες, ξεκινούν το γλέντι με παραδοσιακές συνταγές και μουσική με τη συμμετοχή του χορευτικού του Συλλόγου Απανταχού Πρεσπιωτών ‘Η Πρέσπα’ και η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας για την Ιστορία του Ποδήλατου. Παράλληλα με τον τερματισμό του TRANSNATURA ΜΤΒ, οι νέοι και τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος σε κουίζ γεωγραφίας, 'Κυνήγι Θησαυρού' στίβο περιπέτειας και άλλες δράσεις, να παρακολουθήσουν το θεατροποιημένο παραμύθι ‘Τα Καπέλα είναι Τρέλα' και να συμμετάσχουν στους Ποδηλατικούς Αγώνες για παιδιά και νέους 2 χλμ. Μετά τις απονομές στους αθλητές και τους συμμετέχοντες, η βραδιά θα κλείσει με DJ Party.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο αγώνας ξεκινάει από το Λαιμό με το 2ο ετάπ TRANSNATURA ΜΤΒ 87 χλμ ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΕΣΤΟΡΙΟ. Στην πλατεία στο Νεστόριο θα γίνουν αγώνες  με ποδήλατο, ο πρώτος 2 χλμ για παιδιά 5-12 χρονών και ο δεύτερος

5 χλμ για νέους (13-18 χρονών). Ο τερματισμός του TRANSNATURA ΜΤΒ αναμένεται

από τις 14.30 μ.μ. και αφού όλοι ξεκουραστούν, θα διασκεδάσουν στις 19.00 μ.μ. στην εκδήλωση με τους Μανιταρόφιλους της Δυτικής Μακεδονίας, θα παρακολουθήσουν τις απονομές και μετά τη συναυλία με λαϊκή ορχήστρα και τοπικά φαγητά.

Ανανεωμένοι το Σάββατο οι αθλητές θα ξεκινήσουν για το 3ο ετάπ TRANSNATURA ΜΤΒ 63 χλμ ΝΕΣΤΟΡΙΟ – ΒΛΑΣΤΗ και μετά τις 13.00 μ.μ. θα γίνουν δεκτοί μετά μουσικής στην πλατεία της Βλάστης, όπου θα έχει στηθεί γλέντι με τα καταπληκτικά τοπικά προϊόντα. Περιμένοντας τους ποδηλάτες τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να ζωγραφίσουν και να συμμετάσχουν σε δράσεις υπαίθρου με το Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας ‘Άρης Γαρουφαλλίδης’.

Στη συνέχεια το Transnatura επιστρέφει στο Αμύνταιο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου στις 18.00 θα γίνει η έναρξη του αγώνα τρεξίματος (για όλους), 10 χλμ και στη συνέχεια αγώνας σκάκι, ενηλίκων και ανηλίκων. Παράλληλα θα υπάρχουν δραστηριότητες υπαίθρου για παιδιά (βόλτα με άλογα, τοξοβολία, άλλα..), Graffiti Show με θέμα το ΠΟΔΗΛΑΤΟ και μετά τις απονομές, όλοι θα διασκεδάσουν στη συναυλία με τους STARBEAT.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου θα λειτουργήσει από τις 10.00 π.μ. περίπτερο όπου θα γίνεται ενημέρωση από τον «Αρκτούρο». Στις 11.00 π.μ. θα γίνει η έναρξη του 4ου και τελευταίου ετάπ TRANSNATURA ΜΤΒ 54 χλμ ΑΜΥΝΤΑΙΟ - ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΜΥΝΤΑΙΟ και αμέσως μετά η Έναρξη αγώνα “open MTB” ΑΜΥΝΤΑΙΟ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΑΜΥΝΤΑΙΟ (άνω των 15 ετών). Για το συγκεκριμένο αγώνα προσφέρεται από την Αθήνα στο Αμύνταιο και επιστροφή (Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου: αναχώρηση στις 07.00 από την Αθήνα για το Αμύνταιο και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου: αναχώρηση στις 17.00 από το Αμύνταιο για την Αθήνα. Τιμή: 60 Ευρώ ανά άτομο με ποδήλατο και 40 Ευρώ ανά άτομο χωρίς ποδήλατο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6942-556323).

Στον ίδιο χώρο θα γίνει ενημέρωση με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο» και, μετά την έναρξη του αγώνα ανεξαρτήτων - Γύρος λίμνης Πετρών με ποδήλατο, 22 χλμ (άνω των 12 ετών) που θα γίνει στις 12.00, θα υπάρχουν δραστηριότητες υπαίθρου για παιδιά μέχρι τις 15.00 μ.μ. που θα γίνουν οι απονομές.

Στις 16.00 μ.μ. ξεκινά το 4ο Χορευτικό Συναπάντημα "Ο ΤΡΥΓΟΣ" που διοργανώνει ο Ε.Σ. Αμύντας, όπου οι επισκέπτες θα γιορτάσουν παραδοσιακά παρακολουθώντας αναπαραστάσεις περασμένων εποχών.

Έτσι, με τον τρύγο να σηματοδοτεί την αλλαγή της εποχής, θα κλείσει το TRANSNATURA 2010, για να επανέλθει..δριμύτερο, με ένα επιπλέον ετάπ, τον Ιούνιο του 2011.

*Οι δράσεις στο Αμύνταιο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑ".

*Οι δράσεις στις Πρέσπες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, την Εταιρία Προστασίας Πρέσπων, τους Συλλόγους Απανταχού Πρεσπιωτών ‘Η Πρέσπα’, ‘Άγιος Γερμανός’ και ‘Σπασμένο Ρόδι’, Καστοριά και τον Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών ‘Πελεκάνος’

*Οι δράσεις στο Νεστόριο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων της Δυτικής Μακεδονίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεστορίου και του Συλλόγου Αλέξιος Κομνηνός, κοινότητα Κομνηνάδες.

 
Πληροφορίες στο τηλ. 23850-51332, http://race.transnatura.gr/

Εγγραφή για τον αγώνα: OUTSPORTS 2310-566522, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.outsports.gr,

Video του αγώνα 2009 http://race.transnatura.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=43〈=el

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «TRANSNATURA - Ένας τόπος, Τρεις περιοχές – Χίλιες αναμνήσεις» θα βρείτε στο www.transnatura.gr

Συντονιστής του TRANSNATURA: Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, www.ctp.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 15:40