Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 15:39

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤHN ΚΟΖΑΝΗΣ

altΤον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ευρωπαϊκού βραβείου μουσείου της χρονιάς κ. TajaVovkVanGaal, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, προκειμένου να εξετάσει σε δεύτερο στάδιο την υποψηφιότητα του μουσείου για το εν λόγω βραβείο. Το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς είναι ένα ετήσιο βραβείο που απονέμεται από το Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Μουσείων και απονέμεται σε μουσεία που άνοιξαν πρόσφατα ή σε μουσεία με πρόσφατα ανακαινισμένες εκθέσεις.
Η κριτική επιτροπή ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη φαντασία, την παρουσίαση, τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση, την κοινωνική ευθύνη, το εκπαιδευτικό έργο, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση.
 
 Η κ. Van Gaal, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια της ΄Λ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Γεωργία Καραμήτρου, συζήτησε με τον δήμαρχο για την σπουδαιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, καθώς και για τον θεσμό του «Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς».

Ο κ. Μαλούτας αφού εξήρε το τεράστιο έργο που έχει υλοποιηθεί στην Αιανή υπό την επιστημονική καθοδήγηση και διεύθυνση της κ. Καραμήτρου, ενημέρωσε την πρόεδρο του θεσμού για τον πλούτο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και την επικείμενη υλοποίηση του έργου του νέου της κτιρίου.

Το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για την 21η Μαΐου 2011, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 19:37