Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 11:47

''Η Απόγονος'', το νέο βιβλίο του Μιχάλη Πιτένη

Πού κρύβεται η αλήθεια σ΄ έναν κόσμο, ο οποίος συνεχώς μεταμορφώνεται; Μπορεί το παρελθόν να ερμηνεύει το παρόν και, ίσως, να δείχνει και το μέλλον;

Με αφορμή μια παλιά φωτογραφία και την αινιγματική αφιέρωση στο πίσω μέρος της, η νεαρή Μαριάννα γυρίζει πίσω στον χρόνο και προσπαθεί να ανασυνθέσει τη διαδρομή της γιαγιάς και του παππού της, από τη Γερμανία στην Ελλάδα, με αφετηρία το μισοκατεστραμμένο Μόναχο του 1945.

Αναζητώντας ουσιαστικά την αλήθεια και για τη δική της ύπαρξη, η Μαριάννα ακολουθεί δύσβατα μονοπάτια. Προδομένη συναισθηματικά από έναν άνδρα, τον οποίο πίστεψε και εμπιστεύτηκε, δε θα αργήσει να διαπιστώσει πως έχει πέσει στη φωλιά του φιδιού.

Από το Μόναχο στη Ρώμη κι από τις Βρυξέλλες ως τη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρώπους που επιθυμούν να περιφρουρήσουν την κληρονομιά του πλέον αποτρόπαιου ηγέτη στην ιστορία της Ευρώπης. Στο τέλος της διαδρομής, όταν πια αποκαλύπτεται και η δική της κληρονομιά, η Μαριάννα θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της πραγματικής της ταυτότητας...

Μια απολύτως «αληθινή» περιπέτεια, με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις. Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Πιτένη να ειναι καλοτάξιδο στους αναγνώστες και τους βιβλιόφιλους.

Ποιός ειναι ο Μιχάλης Πιτένης

Ο Μιχάλης Πιτένης γεννήθηκε το 1962 στην Κοζάνη, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος.
Η συγγραφική του πορεία ξεκίνησε το 1993 όταν και έγραψε το πρώτο θεατρικό έργο για την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Κοζάνης ΟΧΛΗΡΟΙ.
Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1995 με τη συλλογή διηγημάτων «Τα κουβάρια της σιωπής», από τις εκδόσεις ΚΟΝΤΕΟΣ.
Ακολούθησαν:
Η συλλογή διηγημάτων «Μην ενοχλείτε τον Πρίγκιπα», εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ, 1998.Τα μυθιστορήματα «Τα υγρά ίχνη της μνήμης» και «Οι κόρες της Αφροδίτης», από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που κυκλοφόρησαν το 2002 και το 2006, αντίστοιχα.Συμμετείχε με διήγημα του στη συλλογή «Συνάντηση» μαζί με άλλους συγγραφείς που εκδόθηκε το 1997 από το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης.Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το νέο μυθιστόρημα «Η Προφητεία του Μότσαρτ».

Θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί απ΄ το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Κοζάνης («Η νόσος των παντρεμένων γυναικών»- 1999 και «Η ζωή δίπλα μας» 2009), το θέατρο Καισαριανής («Το πακέτο»- 2001) και από τις θεατρικές ομάδες ΟΧΛΗΡΟΙ και ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ («Αποκριές είναι, συνήθως περνούν...», «Ο βασιλικός κι οι γλάστρες», «Πού 'ν τς οι άλλοι;», «Είναι μακριά η πατρίδα», "Όπου ο νεκρός και να κρυφτεί, ο Καλλικράτης θα τον βρει" - 2011).

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 11:54