Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 22:29

Αυλαία με κορυφαίους μουσικούς το Διεθνές Σεμινάριο μουσικής στην Κοζάνη

Ο Δ. Δημόπουλος στο πιάνο Ο Δ. Δημόπουλος στο πιάνο

Με έργα Ραχμάνινοφ, Σκαρλάττι, Χιναστέρα και μία νέα σύνθεση για πιάνο του Π. Δημόπουλου, ξεκίνησε το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης στο Λαογραφικό Μουσείο.

 Ο πιανίστας Π. Δημόπουλος παρουσίασε ένα υπερβατικό πρόγραμμα μεγάλης δυσκολίας αλλά και του πιο ουσιαστικού περιεχομένου σε μια γεμάτη και ενθουσιώδη αίθουσα παρά την μεγάλη φυγή των Κοζανιτών για το τετραήμερο. Τη συναυλία προλόγισε και ο κ. Γιάννης Σόκουτης εκ μέρους της ΕΠΤΑΚ η οποία στηρίζει το Σεμινάριο φέτος σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν αξιόλογο και ιστορικό θεσμό και ευχόμενος να φτάσει ο μουσικός αυτός θεσμός τα 25 και 50 χρόνια λειτουργίας. Χθές ο διεθνούς φήμης Πιανίστας Δήμήτρης Δημόπουλος παρουσίασε εργα Σοπέν ενώ στο  κλασσικό τραγούδι η μετσοσοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κοζανίτισα Ελένη Λιώνα ερμήνευσε έργα της ρομαντικής περιόδου.  Το μουσικό ντουέτο καταχειροκροτήθηκε θερμά απο τους μύστες της κλασικης μουσικής που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

Το Σεμινάριο θα παρουσιάσει ακόμη 11 συναυλίες στο ακροατήριο της πόλης με την αποψινή αφιερωμένη στον Φρεντερίκ Σοπέν από τους συντοπίτες μας Ελένη Λιώνα και Δημήτρη Δημόπουλο στις 20.30 στο Λαογραφικο Μουσείο κοζάνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους άνεργους, τους πολύτεκνους και τους μαθητές, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 5 Ευρώ και η κάρτα γενικής εισόδου 20.

Τέλος υπενθυμίζεται στους σπουδαστές μουσικής της περιοχής μας πως υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις για κατ' ιδίαν και ομαδικά μαθήματα στο φλάουτο, το κλαρινέτο, το βιολί, την βιόλα, το βιολοντσέλλο και την ανάλυση (Αγγλικά).

Πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών διανέμεται στο Ωδείο Δημόπουλου και στις συναυλίες, ενώ διαδικτυακά μπορεί κανείς να επισκεφτεί την σελίδα

Πηγη:Mε πληροφορίες απο kozanimedia

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 22:53