Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 09:36

Θεατρικό εργαστήρι στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά θεατρικά εργαστήρια που απευθύνονται στο κοινό της πόλης της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής ,σε ανθρώπους που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν σχέση με το θέατρο.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε εκπαιδευτικούς, σε θεατρολόγους αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί με αβίαστο και παιγνιώδη τρόπο να εισαχθεί στη μαγική τέχνη του θεάτρου.

Ήδη από πέρυσι λειτούργησε το πρώτο έτος με απόλυτη επιτυχία το οποίο θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά το θεατρικό ταξίδι του και φέτος θα δημιουργηθεί ένα νέο  πρώτο έτος στο οποίο εισάγονται τα βασικά στοιχεία του θεάτρου.

Γενικά στα θεατρικά εργαστήρια δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα βασικά εφόδια που πρέπει να κατέχει αυτός που θα ασχοληθεί με το θέατρο. Έτσι, λοιπόν, όποιος ή όποια βρεθεί στις συναντήσεις θα ασχοληθεί με το σώμα, την φωνή, την αναπνοή, στοιχεία πολύτιμα όχι μόνο για έναν ηθοποιό αλλά για όλους! Επιπλέον στα εργαστήρια σημαντική θέση έχουν τα θεατρικά και κινητικά παιχνίδια και θεατρικές ασκήσεις, οι αυτοσχεδιασμοί, ενώ στο δεύτερο κυρίως έτος οι συμμετέχοντες ασχολούνται με σημαντικούς μονολόγους και διαλόγους από το κλασικό και παγκόσμιο θέατρο, και φυσικά με την υποκριτική αλλά και σκηνοθετικές και σκηνογραφικές απόπειρες.

Διδάσκει ο έμπειρος δάσκαλος και θεατρολόγος Κωνσταντίνος Μπαμπίλας και οι συναντήσεις θα γίνονται στο θεατράκι των«Οχληρών». Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και συμμετοχές στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιόροφο και στο τηλέφωνο 24610-24062, εσωτ.1, κα Σιμάρα Τασούλα, τις εργάσιμες ώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 09:38