Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 09:32

Αλεξάντερ Πέιν: «Αλλάξαμε το όνομά μας από Παπαδόπουλος λόγω ανθελληνικού μένους» (video)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight», ήταν αποκαλυπτικός μη διστάζοντας να δηλώσει ότι:

«Αλλάξαμε το όνομά μας από Παπαδόπουλος σε Πέιν για να αποφύγουμε το μίσος εναντίον των Ελλήνων». Του Γιώργου Ρούσσου.

Ο δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με διττή ιδιότητα.

Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ ο Αλεξάντερ Πέιν, καθώς το 2011 στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία του "The Descendants", ήταν η επίσημη Ταινία Έναρξης της διοργάνωσης.

Δύο χρόνια μετά, ο Αλεξάντερ Πέιν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα του δημιουργία "Nebraska", να αποτελεί την Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ. Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Πέιν διετέλεσε φέτος και πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Πέιν με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Nebraska" στον Καναδά και μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight» που παρουσιάζει ο επίσης ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος, είπε σχετικά:

«Λέγομαι Παπαδόπουλος. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913 με το όνομα Παπαδόπουλος... Γίνονταν τότε διαδηλώσεις κατά των Ελλήνων και το 1915 ο παππούς μου άλλαξε το επώνυμό του. Δεν το έκανε "Πάπας", όπως πολλοί Έλληνες, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως... Οι παλιοί δεν θέλουν να μιλούν για αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 09:38