Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 12:33

Το πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Σεμινάριου Μουσικής στην Κοζάνη

16ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής, Κοζάνη 19-31 Αυγούστου 2014

Με πλήθος εκδηλώσεων στον Αρχαιολογικο Μουσειο Αιανής, με συναυλίες, στο Λαογραφικο μουσείο, και στον βιομηχανικο χώρο εργοστασιο του ''Κικκή'' και σεμινάρια με διεθνούς φήμης σολιστ απο την Ευρώπη

Φέτος το Σεμινάριο κάνει την εκκίνησή του για πρώτη φορά με ένα Συνέδριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Κατά την διάρκεια του 12ημέρου θα διδάξουν 20 γνωστοί καθηγητές, μεταξύ των οποίων οι διεθνούς φήμης σολίστ Michala Petri και Murray McLachlan. Το παράλληλο Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει 14 συναυλίες μεταξύ των οποίων μία παρουσίαση της Ιστορίας του Στρατιώτη του Igor Stravinsky, δύο συναυλίες με σύγχρονα έργα, μια βραδιά παλαιάς μουσικής και μία ορχηστρική συναυλία. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν δύο διαγωνισμοί σύνθεσης και ερμηνείας σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία Sheva Collection.

Στον  ιστοχώρο http://kozanimusicseminar.gr/ παρέχονται όλες πληροφορίες για τους ακροατές και φίλους του σεμιναρίου  αλλά και για όσους θέλουν να σημειώνεται οτι  ''το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου φιλοδοξούμε η Κοζάνη να γίνει ο χώρος φιλοξενίας μιας Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας, ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και μιας έντονης δημιουργικής δραστηριότητας για όλους όσους βρεθούν κοντά μας''.

Σε άλλο σημείο ο Π. Δημόπουλος σημειώνει οτι ''το Σεμινάριο είναι ένας θεσμός που ήδη μετεξελίσσεται και έχει την δυνατότητα να μετεξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός'' ζητώντας την στήριξη οσων θέλουν να βοηθήσουν ωστε το γεγονός να εξελιχθεί σένα διεθνές Φεστιβαλ ισάξιο γιατί οχι άλλων της Ευρωπης. Θα χαρούμε πολύ να μοιραστούμε αυτήν την πεποίθηση σημειώνει ο Π. Δημόπουλος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ακροατών και συμμετοχών. Η δύσκολη ιστορική στιγμή που ζούμε μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολη ή να μετατραπεί σε μια απλή, δυσάρεστη ανάμνηση – ο τρόπος που κάνουμε μουσική και οι λόγοι για τον οποίο κάνουμε μουσική θα κρίνουν το μέλλον.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 13:11