Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 11:47

Η Ελένη Δημοπούλου μιλά στο Vetofm για την παράσταση ''πως να ντύσετε εναν ελέφαντα'' που έχει συγκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» παρουσιάζεται στην Κοζάνη στα πλαίσια των Λασσανείων στις 27&28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τέχνης.

Η ομάδα «Εν Δυνάμει»* που παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» βασίζεται σε μια σειρά από καθημερινές, "ξεχωριστές" ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου μιλά στο ραδιόφωνο του veto για την συνταγή της επιτυχίας της παράστασης για την εμπειρία της να συνεργάζεται κανείς με άτομα με αναπηρία. Οπως σημείωσε ''επιθυμία του θεατρικού συνόλου είναι η συμβολή του σε μία Τέχνη (εν προκειμένω τη θεατρική) που επιδιώκει τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού, μία Τέχνη που συνειδητά απομακρύνεται από τις συμβατικές φόρμες κατανόησης του κοινωνικού συμπλέγματος.
Στόχος των καλλιτεχνικών δράσεων είναι η ενσωμάτωση του "διαφορετικού" και του "ανοίκειου" μέσα στο χώρο των τεχνών και η γνωριμία του μεικτού καλλιτεχνικού σχήματος "Εν δυνάμει" με το ευρύτερο θεατρικό κοινό ως μία ενεργή, ερευνητική, καλλιτεχνική οντότητα μέσα στην κοινωνία.
Η παράσταση "Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα" προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των μελών της ομάδας Εν δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος''

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 12:26