Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 20:44

Μαγεύτηκαν από την μουσική κουλτούρα της Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων Ικαρίας, οι χορευτές του συλλόγου Πλατάνια Κοζάνης (video-photo)

Μερόπη Βαχτσεβάνου   Οι χορευτές που παραβρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου

στα γραφεία του συλλόγου Πλατάνια παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο μουσικοχορευτικής παράδοσης.
Πήραν μια γεύση από τους χορούς της Σάμου, Ικαρίας και των Φούρνων Ικαρίας από τον Σαμιώτη εκπαιδευτικό και επιμορφωτή ελληνικών παραδοσιακών χορών Ευθύμιο Ευαγγέλου και ιδρυτικό μέλος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, που χόρεψε το βράδυ της Τρίτης -17 Φλεβάρη-στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας.

Δίδαξε τους χορούς με αγάπη και ενθουσιασμό για το νησί του, κάνοντας μια αξιόλογη παρουσίαση των σαμιώτικων χορών και όχι μόνο ,εξηγώντας καθένα από αυτούς την προέλευσή του.

Ο Ευθύμιος Ευαγγέλου, υλοποιεί έρευνα με στόχο την διάσωση της μουσικοχορευτικής παράδοσης και των λαογραφικών στοιχείων της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων Ικαρίας , τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται σε δεκάδες φεστιβάλ και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πριν λίγα χρόνια παρουσίασε μια πλήρη καταγραφή της μουσικοχορευτικής παράδοσης Σάμου μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο Τόπος και το Τραγούδι», του Γιώργου Μελίκη.

Για την προσφορά του στον λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση, έχει βραβευτεί από τον Όμιλο UNESCO Ν. Πειραιώς και Νήσων, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια για τον πολιτισμό και διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια τους χορούς Σάμου Ικαρίας και Φούρνων Ικαρίας. 

Συμφώνησαν να ανταμώσουν αρχές του Αυγούστου δείχνοντας τους χορούς που διδάχτηκαν και παρουσιάζοντας το μοναδικό έθιμο της Κοζανίτικης Αποκριάς , τον φανό .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 20:50

Πολυμέσα