Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:18

ΜΑΚΕΔΝΟΙ: ''Κατάμεστη η αίθουσα τέχνης για το αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο''

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ,την Κυριακή, 29/3/2015, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης

«ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ», με τίτλο: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ», οδηγώντας τους θεατές στην μαγεία και το όνειρο εκείνης της χρυσής εποχής, που γέμισε τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις. Μία εποχή, υπέροχα ρομαντική, αληθινή και ξεχωριστή, που μας εμπνέει, και είναι σημείο αναφοράς στο σύγχρονο Κινηματογραφικό μας Πολιτισμό! Τότε, που γεννήθηκαν σπουδαία και αγαπημένα τραγούδια, από σπουδαίους μουσικούς δημιουργούς με τα οποία, αξιόλογοι σκηνοθέτες, τόσο αριστοτεχνικά, επένδυσαν μουσικά τις υπέροχες Ελληνικές ταινίες!!.
Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από την χορωδία « των Μακεδνών», συμμετείχαν 6 (έξι) ακόμα χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, και συγκεκριμένα: Αγίου Αθανασίου Κοζάνης(Παιδική και Ενηλίκων), Καρυδίτσας «Ο ΓΑΥΡΟΣ», Κρόκου «ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΙΟΥΛΙΑΣ», Κάτω Κώμης, Λιβαδερού και Νέας Χαραυγής, όλες υπό την Δ/νση του μαέστρου Βαγγέλη Βέττα. Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης είχε ο Γιάννης Καραχισαρίδης, και την επιμέλεια οπτικού υλικού ο Νίκος Κέφαλος. Όλοι τους κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε, μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, όλος ο μεγάλος αυτός μουσικός πλούτος, μέσα από το άκουσμα , το θέαμα, και το άρωμα του Ελληνικού Κινηματογράφου, να ξυπνήσει συναισθήματα και αναμνήσεις, να επιφέρει ψυχική ευφορία , και κυρίως να ταξιδέψει τους θεατές της!..
« Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι, ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.»Οδ. Ελύτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:32