Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 11:46

Η “Παρέμβαση” με τα “Χειρόγραφα της εξορίας…” στην 12η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Τι δήλωσε ο Β. Καραγιάννης στο vetofm

Τα Χειρόγραφα της εξορίας είναι αρχείο ανώνυμου ποιητή εξόριστου που σύμφωνα με τον Βασίλη Καραγιάννη που μίλησε στο Vetofm, η Παρέμβαση ηδη τα επεξεργάζεται με την βοήθεια πανεπιστημιακών και εθελοντών που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και πολύ σύντομα θα εκδοθούν με το τρόπο που τους αξίζει.

Τα "Χειρόγραφα της εξορίας αναζητούν τον ποιητή τους" είναι μια δεσμίδα χειρογράφων πολιτικού εξόριστου της δικτατορίας τα οποία μας

εμπιστεύτηκε ο Λευτέρης - Λαοκράτης Χαλβατζής. Αυτά θα παρουσιάσουμε σε μια πρώτη ανακοίνωση με την απαραίτητη φιλολογική τους επεξεργασία στη 12η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 έως 10 Μάιου). Η ανακοίνωση-ανάγνωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Μαϊου στο περίπτερο 15 «ΖΗΣΙΜΟΣ ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ» της έκθεσης.


Γράφει γι αυτά ο Λ.- Λ. Χαλβατζής.
Τά χειρόγραφα, για να τα πούμε τα πράγματα μέ τήν σειρά, τα εμπιστεύττηκε ο συγγραφέας τους , το 1970, στόν Χρήστο Δημητριάδη, όταν αυτός απολυόταν, απο το στρατόπεδο κρατουμένων της δικτατορίας στό Παρθένι της Λέρου , γιά να μή χαθούν σε καμμιά ενδεχόμενη έρευνα. Μετά απο αρκετά χρόνια, και αφού είχε πεθάνει ο ποιητής, ο Χρήστος μου τά έδωσε μήπως εγώ ξέρω κάποιον να τα δεί σέ βάθος ως ειδικός, να μας προτεινει τί μπορούμε να κάνουμε για τό πνευματικό τέκνο τού συγκρατουμένου μας -ενός απίστευτα σεμνού ανθρώπου, από εκείνους πού πέρασαν στήν περίοδο τού εμφυλίου όλες τίς τρομερές δοκιμασίες, παρότι, μικρός το δέμας. Ειναι 'τυχερός' θά λέγαμε ο σύντροφός μας πού τα χειρόγραφά του επεσαν στα χέρια τού Καραγιάννη Βασίλη- η συνέχεια στήν έκθεση Βιβλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 12:13