Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 11:14

Winter Festival - Balkan Jazz τα Χριστούγεννα στην Φλώρινα

altΜε το τσίπουρο να ρέει στον αποστακτήρα, δόθηκε η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Winter Festival – Balkan Jazz, που διοργανώνουν η Μ.Κ.Ο. «Υγεία και Ανάπτυξη», ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Τη συνέντευξη, που δόθηκε στο αποστακτήριο - έναν πολύ χαρακτηριστικό χώρο για τους χειμώνες της περιοχής, συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Υγεία και Ανάπτυξη», καρδιοχειρουργός Παντελής Αργυριάδης, εμπνευστής της ιδέας του festival,..
ο οποίος δήλωσε: «Ζούμε ατέλειωτους χειμώνες στην περιοχή και γι αυτό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ως μια μεγάλη παρέα αυτό το festival, ευελπιστώντας ότι, μέσα από την τέχνη, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια νότα χαράς, πιστεύοντας ότι το Winter Festival θα αποτελέσει μια Βαλκανική αφήγηση με σύγχρονους πολιτισμικούς όρους.
Ο Ηλίας Ραχοβίτσας εκ μέρους του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας υπογράμμισε τη σημασία των φωτιών του χειμερινού ηλιοστασίου για την περιοχή και τόνισε πως, ένας από τους στόχους του φεστιβάλ, είναι να «κάνει την πανάρχαια αυτή γιορτή υπόθεση των νέων, αλλά και αφορμή για ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αχιλλέας Ζάζος είπε: «Εμείς, ως εικαστικοί, θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο στίγμα, συμμετέχοντας σε αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή. Ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε αυτήν τη φωτιά την ομορφότερη, στο πλαίσιο ενός πολύ ενδιαφέροντος φεστιβάλ, που θα δώσει την ευκαιρία στους Φλωρινιώτες, αλλά και τους φοιτητές, να περάσουν καλά, να εκφραστούν και να συνεργαστούν, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής εικαστικής δημιουργίας».
Η Εμορφίλη Τσιμπλίδου, φοιτήτρια του τμήματος, παρουσίασε μακέτα του προαύλιου χώρου της «Οδού Ονείρων» όπου θα ανάψει η φωτιά στις 23-12-2010 και θα εξελιχθεί το διαδραστικό εικαστικό δρώμενο: « Όλα θα ξεκινήσουν από μια φλόγα που θα ξεκινήσει από ένα γλυπτό του Φίλιππου Καλαμάρα, ενώ στο τέλος, ένα ακόμα γλυπτό των φοιτητών, θα αναδυθεί από την κεντρική φωτιά. Στο χώρο θα υπάρχουν πάνελ, όπου φοιτητές και επισκέπτες, θ’ αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα».

Το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων παρουσίασε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Τάνια Γραμματικού. Η αυλαία θ’ ανοίξει στις 22 Δεκεμβρίου με μια πλανόδια μπάντα που θα ενημερώνει μετά μουσικής για τα δρώμενα που θ’ ακολουθήσουν. Τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου, στην «Οδό Ονείρων» ο Φλωρινιώτης, εξαιρετικά ταλαντούχος Παντελής Στόικος με το σχήμα Trio Balkano θα ανοίξουν τον κύκλο των συναυλιών. Την επομένη, στο χιονοδρομικό της Βίγλας, θα γίνει ένα μεγάλο snow-party με dj, νυχτερινό ski και ό,τι άλλο αποφασίσει η παρέα. Στις 27 Δεκεμβρίου στις «Πλειάδες», ο Βούλγαρος Petar Ralchev, θα μας ταξιδέψει με όχημα το μαγικό του ακορντεόν και στις 28 Δεκεμβρίου η «Μακεδονική Φανφάρα» με συντονιστή έναν ακόμα αξιόλογο Φλωρινιώτη καλλιτέχνη, το Γιάννη Μαύρου, θα κλείσει το φετινό φεστιβάλ.
Στις εκδηλώσεις εντάσσεται και η δράση «ANOIKTA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΟΡΕΝ STUDIOS» στην οποία συμμετέχουν πολλοί Φλωρινιώτες καλλιτέχνες , καθηγητές της σχολής αλλά και φοιτητές που θα έχουν ανοιχτά τα εργαστήρια τους στις 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Οι διοργανωτές τόνισαν πως το Winter Festival είναι μια no budget δράση, καθώς οι προετοιμασίες γίνονται από εθελοντές, ενώ και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σχεδόν αφιλοκερδώς. «Έχουμε ζητήσει την υποστήριξη των τοπικών φορέων και, αν αυτό συμβεί, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο», είπε κλείνοντας ο Π. Αργυριάδης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, ακολούθησε party στον ίδιο χώρο, με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, τσίπουρο, κρασί και μεγάλο κέφι από τους συμμετέχοντες, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ΑΛΛΙΩΤΙΚΗΣ γιορτής που θα ζεστάνει την καρδιά του χειμώνα.
Η αρχή έγινε κι όλα είναι έτοιμα.
Μόνο το χιόνι είναι σε.. εκκρεμότητα!
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 11:31