Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 15:50

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΗ οργάνωση του εθίμου των Μπουμπουσιαριών στη Σιάτιστα ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποίησε, χθες, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, στο Δημοτικό Κατάστημα στη Σιάτιστα η Δήμαρχος Βοΐου, κα Παναγιώτα Ορφανίδου, με προέδρους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Βοΐου και εκπροσώπους των παρεών των Μπουμπουσιαριών που θα συμμετέχουν στην παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από το Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τις περιορισμένες επιχορηγήσεις από το Κράτος, καθώς και η εξεύρεση πόρων από άλλους παράγοντες από πλευράς συλλόγων, έτσι ώστε οι σύλλογοι να μη αντιμετωπίσουν προβλήματα στη λειτουργία τους και να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στα έθιμα και τις εκδηλώσει της περιοχής.
Η Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων να διευρύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία σε όλο το νέο Δήμου Βοΐου με σκοπό τη διατήρηση, ενίσχυση και προβολή των εθίμων και της πλούσιας παράδοσης της περιοχής του Βοΐου, που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες. Οι Αντιδήμαρχοι συστήθηκαν και δώσανε τις ευχές τους, και κάλεσαν τους συλλόγους να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια και ενέργεια να δίνουν ηχηρό παρόν στα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους και τη Δημοτική Αρχή.
Η πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠΠΤΑΣ, κα Στάθη Τριανταφυλλιά, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, ενημέρωσε τη νέα Δημοτική Αρχή για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του εθίμου των Μπουμπουσιαριών.
Στο τέλος της συνάντησης, η κα Ορφανίδου δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στο πλευρό των συλλόγων, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των συλλόγων για την παρουσία τους στη συνάντηση και έδωσε τις ευχές της για καλή χρονιά και δημιουργική συνεργασία.
Η Σιάτιστα είναι έτοιμη και φέτος να γιορτάσει με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια και το έθιμο των Μπουμπουσιαριών, παραμονή και ανήμερα των Φώτων, και περιμένει τον κόσμο να διασκεδάσει με τις παρέες των Μπουμπουσιαριών, να χορέψει και να τραγουδήσει υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, να γευτεί το περίφημο σιατιστινό κρασί και εκλεκτούς μεζέδες.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 15:58