Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 22:42

Ψήφισαν αλλαγές για το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

  laografiko kozanis_small                                 
του Σπύρου Κουταβά
Σε σημαντικές καταστατικές αλλαγές προχώρησε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών. Στην γενική συνέλευση του συνδέσμου που ολοκληρώθηκε πρίν απο λιγο το σώμα ψήφισε την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού ώστε ο Σύνδεσμος να μπορεί να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές που αφορούν την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

Απαλείφθηκε το άρθρο που ανάφερε ότι το Μουσείο και Σύνδεσμος μπορούν  να συλλέγουν αρχαιότητες και τροποποιήθηκε το αρθρο 3 που δίδει την δυνατότητα στο Σύνδεσμο να μπορεί να συστήνει πάντως τύπου και είδους νομικά πρόσωπα χωρις ο σύνδεσμος να εχει την πλειοψηφια στην διόίκηση του. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία ιδρύματος που θα αναλάβει την διαχείριση και εποπτεία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Κοζάνης. Είναι  η πρώτη μεγάλη σημαντκή τομή που γίνεται στην λειτουργία του συνδέσμου από την ίδρυση του και θα εχει θετικότατες συνεπειες στο Μουσείο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνδέσμου  το όλο εχγείρημα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του Μουσείου και την αρτιότερη συντήρηση των εκθεμάτων που διαθέτει. Ο δρόμος προς την αναμόρφωση του Μουσείου θα είναι μακρύς και εκτος απο την επιλογή του ιδρύματος μένει να ξεκαθαρισθούν και άλλα ζτήματα οπως η σχέση του  με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση οσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδη το δήμο Κοζανης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 23:28