Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 17:06

ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

altΤο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη βραδιά που απευθύνεται σε σπουδαστές Ωδείων, αλλά και στο φιλόμουσο κοινό. 

Σάββατο 20 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην «Αίθουσα Τέχνης» στην Κοζάνη
Ο διακεκριμένος συνθέτης και διευθυντής του Εθνικού Ωδείου, Περικλής Κούκος θα προλογίσει και στη συνέχεια θα παρουσιάσει αποσπάσματα από όπερες που έχει συνθέσει, ενώ παράλληλα θα αναλύει την αρχιτεκτονική δομή των έργων, το θεματικό και μουσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις όπερες :
«Ο Κονρουά και οι κόπιες του»
«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
«Μανουέλ Σαλίνας»

καθώς και αποσπάσματα από το μουσικό παραμύθι «Το νησί των ποιητών», με την βοήθεια της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Δ. Δημόπουλου.

Η βραδιά θα έχει μουσικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για του σπουδαστές σας. Θα παρουσιαστεί συμπυκνωμένη γνώση γύρω από τις μεθόδους σύνθεσης μεγάλων μουσικών έργων. Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να σας φαίνεται ενδιαφέρουσα. Η πρόθεση μας είναι να συνεισφέρουμε στη μουσική παιδεία, ελπίζοντας στη συνεργασία σας.  

Σολίστ Δημήτρης Κούκος, Στέλλα Κούκου (πιάνο),
Χρήστος Γρίμπας (βιολοντσέλλο), Δημήτρης Μανδρίνος (βιολί)
Κουϊντέτο εγχόρδων
Βιολί: Δημήτρης Μανδρίνος, Nicola Harrington
Βιόλα : Ορέστης Πρεφτίτσης
Βιολοντσέλλο: Δαμιανός Καϊλόγλου
Κοντραμπάσσο: Αγάπη Παρθενάκη

Την παιδική – εφηβική χορωδία διευθύνει η Έμη Τσιούρα - Δημοπούλου

Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο Χαράλαμπος Τσινικοσμάογλου
 

Ο Περικλής Κούκος, διευθυντής του Εθνικού Ωδείου εδώ και πολλά χρόνια, είναι βαθύς γνώστη της μουσικής παιδείας. Ταυτόχρονα όμως είναι και διεθνούς φήμης συνθέτης κλασσικής μουσικής. Έχει συνθέσει τις όπερες που θα παρουσιάσει στο σεμινάριο – συναυλία, ύστερα από αναθέσεις οργανισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχουν παρουσιαστεί φημισμένες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο (Κάρνεγκι Χολ, Κοντσέρτγκεμπαου, Ρόαγιαλ Φέστιβαλ Χολ, Ουίγκμορ Χολ, Μουζίκφεραϊν κ.ά.), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από σημαντικές ορχήστρες όπως : ΚΟΑ, ΚΟΘ, Ορχήστρα της ΕΛΣ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας, Φιλαρμονική του Στρασβούργου, Φιλαρμονική του Ισραήλ, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Κίεβου, Φιλαρμονική του Ντούισμπουργκ, Φιλαρμονική της Κόνσταντς κ. α.

 
Η γενική είσοδος θα είναι 10 €.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιόροφο, από Τετάρτη – Παρασκεύή, 9 π.μ. – 2 μ.μ. και το Σάββατο από τις 7 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλ. 24610-24062
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 17:18