Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 03:55

Στέκι ...Jazz bar

Aπο την μαγευτική συναυλία στο Στέκι του Φιλοπρ/δουΤου Γιάννη Γ. Κουμπούρα

Λίγα μουσικά ταξίδια είναι σαν τα ταξίδια της jazz.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στο organ, ο Γιάννης Παυλίδης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο διάσημος νεοϋορκέζος Adam Nyssbaum στα drums, οδηγοί σε μονοπάτια ...

χαρτογραφημένα με ...νότες και μεις συνταξιδιώτες, αφημένοι σε αισθήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να σου δώσει. Όπως απλόχερα μας τις έδωσαν χθες στο Στέκι του Φιλοπρόοδου τρεις εκπληκτικοί μουσικοί. Τρεις καλλιτέχνες.
Η jazz είναι οντότητα. Η jazz είναι ένας μοναχικός ταξιδιώτης που όμως στο διάβα του σε παρασέρνει. Θες δε θες. Είναι μαγικό όταν ο "ταξιδιώτης" μιλάει με την κιθάρα καθάρια λόγια. Είναι μαγικό όταν το organ γίνετε το βήμα του "ταξιδιώτη" πότε γρήγορο μα σταθερό, πότε αργό, μα ποτέ λαχανιασμένο.
Είναι μαγικό όταν τα drums γίνονται όλοι εκείνοι οι ήχοι της φύσης, από το ελαφρό αεράκι και το θρόισμα των φύλλων ως την καταιγίδα και το κατέβασμα του ποταμού.
Ετσι είναι η jazz. Γραμμένη σε νότες ανταγωνιστικές μα πάντα ευγενικές. Όσο και αν ...συνωστίζονται στους αυτοσχεδιασμούς, τόσο μοναδικά ξεχωρίζουν.
Και ο "ταξιδιώτης" να συνεχίζει ...ακέραιος το ταξίδι του δικού του μοναδικού κόσμου. Και έτσι θα είναι πάντα με τη jazz. Η ελευθερία θα αποθεώνει την συνεργασία και η μοναδικότητα το πάντρεμα.
Και μεις οι τυχεροί που θα τα έχουμε ακούσει, θα τα έχουμε δει...

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 15:00