Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 15:22

«ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» απο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 
emigredes1Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζοντας για 4η χρονιά τη παρουσίαση παραστάσεων στα πλαίσια του «Σύγχρονου Θεάτρου»,emigredes παρουσιάζει το έργο του Σλαβομίρ Μρόζεκ «Οι εμιγκρέδες». Μετά τον Ιονέσκο, τον Μπέκετ και του έλληνα Σ. Σερέφα, ο μεγάλος Πολωνός συγγραφέας, που γιορτάζει φέτος τα 80α του γενέθλια, τιμώμενος στην πατρίδα του και σε πολλές χώρες του κόσμου.


EMIGKREDESΟι μετανάστες είναι το θέμα του έργου. Δύο αλλοδαποί συγκατοικούν σε ένα υπόγειο. Ο ένας διανοούμενος, πολιτικός εξόριστος και ο άλλος εργάτης, οικονομικός μετανάστης. Θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε χώρα. Θα μπορούσαν να κατάγονται από οπουδήποτε. Η μέρα που διαδραματίζεται το έργο είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Για τους ντόπιους ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής. Γι' αυτούς απλώς άλλη μια μέρα σε ξένο τόπο. Μόνη διέξοδος τα όνειρα. Όσο αντέξουν κι αυτά.
Τους ρόλους των δύο εμιγκρέδων ερμηνεύουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Βασίλης Πουλάκος, ο οποίος έχει κάνει και την μετάφραση. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Βαρδάκα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σοφίας Παντουβάκη, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Ορφανού και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο Θεατροδρόμιο. Θα ακολουθήσουν άλλες επτά παραστάσεις, μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου και από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Απριλίου.

Στη συνέχεια η παράσταση θα φιλοξενηθεί στη Βέροια, στη Λάρισα και στην Αθήνα.

ιμή εισιτηρίων Εισιτήριο: 15 € Φοιτητικό - μαθητικό: 12 €
Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ»: 10 €.

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης, από 9 π.μ. – 2 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλ.: 24610-24062

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 15:24