Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 20:55

Φωτογραφίες και βίντεο από τα Μπουμπουσάρεια Εράτυρας

Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου Την δεύτερη μέρα του καινούργιου χρόνου , σε ένα ιστορικό χωριό του δήμου Βοίου, την Εράτυρα,

αναβίωσε σήμερα το έθιμο 'Μπουμποσάρεια'.
Οι εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών θα φτάσουν στο αποκορύφωνα τους με τα Μπουμπουσάρια . Ξεφάντωμα και γλέντι που συνεχίζει μια παράδοση που έχει τις ρίζες τις στην βυζαντινή εποχή.

Η σάτιρα μαζί με το χορό και την μεταμφίεση δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που αποτελεί την εικόνα και διαφήμιση της Εράτυρας καθώς καταγράφεται η δυναμική του χωριού και των ανθρώπων που αγαπούν αυτό τον τόπο.
Οι κάτοικοι του χωριού χωρισμένοι σε παρέες συναντώνται στην πάνω ιστορική πλατεία της Εράτυρας στο <<Παζάρι>> προσελκύοντας πλήθους κόσμου από όλη την Μακεδονία . Ακολουθεί χορός από τις παρέες και στην συνέχεια η παρέλαση . Πρώτα οι παρέες και στο τέλος τα άρματα τα όποια παρουσιάζουν με μια πιο σατυρική νότα τα γεγονότα που ήταν στην επικαιρότητα την χρονιά που μας έφυγε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016 14:01

Πολυμέσα