Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 18:47

Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη αύριο στο ΑΠΘ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ανασκαφικό έργο στην Π.Ε. Κοζάνης

            Αρχίζει αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, η 29η τριήμερη Αρχαιολογική Συνάντηση με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη», στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θα παρουσιαστούν 81 ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στο βορειοελλαδικό χώρο από την Καστοριά μέχρι και τον Έβρο.

            Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με τρεις ανακοινώσεις που θα γίνουν την πρώτη ημέρα και συνδέονται με την αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο νομό κατά το 2015. Αφορούν στην πρώτη παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου της Ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου Αιανής, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στα ευρήματα των ανασκαφών του ορυχείου της Μαυροπηγής και στην ανασκαφική έρευνα της Κοίμησης Διλόφου, που έγινε στο πλαίσιο αποκατάστασης του ναού.

Στο νομό Κοζάνης αναφέρονται επίσης δύο ακόμα ανακοινώσεις, παλαιότερων ανασκαφών, η πρώτη στο βυζαντινό οικισμό της θέσης Παλαιόκαστρο Καισάρειας και η δεύτερη σε νεκροταφείο της Ύστερης Εποχής Χαλκού στη θέση Λογκάς Ελάτης.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.        

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 18:55