Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 17:55

‘Η προσφυγιά δεν σταματάει είναι ένα ζήτημα που αγγίζει την ανθρωπότητα για χρόνια και αιώνες όσοι οι πόλεμοι δυστυχώς εξακολουθούν να μαίνονται’ Video photo από το συζήτηση στο Κοβεντάρειο

H 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης συνεχίζεται για 3η μέρα, με το Forum συζήτησης «Κοζάνη, μια βορειοελλαδική πόλη ανοιχτή και φιλόξενη στους πρόσφυγες»

στην αίθουσα 'Κοβεντάρειο' το πρωί της Κυριακής.
Η κουβέντα άνοιξε με τις τοποθετήσεις της προέδρου του ΟΑΠΝ για την πόλη της Κοζάνης με τους πρώτους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας από το '22 και μετά από διάφορα μέρη τόσο από τον Πόντο την Μ. Ασία , τα βάθη της Τουρκίας , τη Θράκη και την Κρήτη αλλά και τους σημερινούς πρόσφυγες που με τη βοήθεια όλων φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της Λευκόβρυσης «η προσφυγιά δεν σταματάει είναι ένα ζήτημα που αγγίζει την ανθρωπότητα για χρόνια και αιώνες όσοι οι πόλεμοι δυστυχώς εξακολουθούν να μαίνονται σε αυτόν τον τόπο, την εμφύλιο ».
Την σκυτάλη ανέλαβαν εκπρόσωποι εθελοντών, καταθέτοντας τις μαρτυρίες και εμπειρίες τους από τους πρόσφατους και τους παλιούς φιλοξενούμενους πρόσφυγες στην Κοζάνη και τον τρόπο διαχείρισης των προσφύγων στο κλειστό της Λευκόβρυσης με το να καθιστά το κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό.
Παράλληλα ενδιάμεσα από τις τοποθετήσεις, προβλήθηκαν τρία βίντεο που μαρτυρούσαν τον πόνο, την θλίψη, στιγμές χαράς και ζεστασιάς από τη φιλοξενία στο κλειστό της Λευκόβρυσης, αλλά και τον φόβο για το εάν τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν στο στόχο τους. Τα βίντεο είναι από το 2ο δημοτικό σχολείο Κρόκου όπου βραβεύτηκε από την Ύπατη αρμοστεία και το δεύτερο από το 8ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας ενώ το τρίτο βίντεο από ερασιτέχνη φωτογράφο της περιοχής.

Ρεπορτάζ βίντεο photo Μερόπη Βαχτσεβάνου 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 18:05

Πολυμέσα