Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 23:07

Photoρεπορτάζ από τo εκρηκτικό χορευτικό υπερθέαμα των θρυλικών Κοζάκων κλειστό της Λευκόβρυσης (video)

Ένα μεγάλο και ξεχωριστό χορευτικό υπερθέαμα απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Το σύνολο

«Κοζάκοι της Ρωσίας», το οποίο απαρτίζεται από χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές, χαρακτηρίζεται ως ένα άριστα εκπαιδευμένο χοροθέατρο.
Το χοροθέατρο εξυμνεί τις παραδόσεις της θρυλικής γενιάς των νομαδικών ιππέων, οι οποίοι προστάτευαν τα σύνορα της αυτοκρατορίας της Ρωσίας με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.
Μέσα από τις κινήσεις στους καθρεφτίζεται η ζωή τους .Στις παραστάσεις τους αντικατοπτρίζεται η ανεξαρτησία, η περηφάνια, η γενναιότητα, και ο δυναμισμός τους. Στο πάθος τους, η αντοχή τους στο χρόνο.
Οι ανδρικοί χοροί είναι περήφανοι και χαρακτηρίζονται από απίστευτη γενναιότητα. Οι χορευτικοί ελιγμοί τους είναι γρήγοροι και ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ακροβατικά , οι περιστροφικές κινήσεις με μεγάλη ταχύτητα, απότομες και ταχείς επιθετικές κινήσεις - τα οποία προσφέρει το συγκρότημα ζωντανά μπροστά στο κοινό.
Οι γυναίκες, από την άλλη με εντυπωσιακά μεταξωτά ρούχα και αστραφτερές κορώνες, σιωπηλά λικνίζουν τους γοφούς και τους βραχίονες ενώ χορεύουν με χάρη ακολουθώντας ρυθμικά βήματα, που συναρπάζουν τους θεατές.
Ακόμη για να κερδίσει την καρδιά αγαπημένης του, ο Κοζάκος χορευτής θα πηδήξει ψηλά, θα αψηφήσει σπαθιά και πανύψηλα κοντάρια και θα ξεριζώσει το μουστάκι του για αυτήν.
Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή της ομορφιάς και της δύναμης του κόσμου του χορού και της μουσικής των Κοζάκων.
Μερόπη Βαχτσεβάνου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 23:41

Πολυμέσα