Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 16:30

Τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο ΟΑΠΝ με τον δήμο Κοζάνης παρουσίασε η πρόεδρος Φανή Φτάκα

Για τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει με τον δήμο Κοζάνης ο ΟΑΠΝ στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ η πρόεδρος Φανή Φτάκα.

Οι εκδηλώσεις του ΟΑΠΝ ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 'Φωνές Χριστουγέννων' κάλαντα από όλη την Ευρώπη, με την συμπατριώτισσα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στην αίθουσα τέχνης. Συμμετέχουν η χορωδία του συλλόγου 'Οι Μακεδνοί', η χορωδία του μουσικού σχολείου Σιάτιστας .
Συνεχίζουμε με το ρεσιτάλ σαξοφώνου της Αναστασίας Καραγκούνη το Σάββατο στο ΔΩΚ.
Στις 20,21 και 23/12 το δημοτικό ωδείο θα έχει τρεις δυνατές συναυλίες στην αίθουσα τέχνης με ελεύθερη είσοδο, από μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.
Στις 27/12 ο ΟΑΠΝ συνεργάστηκε με τον Μανώλη Κουτσονάνο και με καλλιτέχνες που είναι παγκοσμίου φήμης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα cd «Ταξίδι from tradition to Jazz», επίσης όπως κάθε χρόνο έχουμε και φέτος την «Γιορτή Γιαπρακιού» από τον Λαογραφικό Όμιλο «Φίλοι της Παράδοσης» .
Μια άλλη συναυλία που είναι πολύ αξιόλογη είναι της 'Πανδώρας' με τον νέο μαέστρο με ένα αλληγορικό και συμβολικό τίτλο 'Τα Συ' μπαντα σήμερον χαράς πληρούνται ' με ένα ρεπερτόριο ευρωπαϊκής μουσικής. «Όπως καταλαβαίνετε το πολιτιστικό πρόγραμμα του ΟΑΠΝ είναι πλήρες με πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις.»
Η πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στις ξεχωριστές εκδηλώσεις της Κυριακή 18/12. «Ξεκινάμε το πρωί με ένα επιτελείο χορωδιών που θα παρουσιάσουν τα κάλαντα σε διάφορες αποχρώσεις. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο ΟΑΠΝ σκέφτηκε να διανέμει δωρεάν σε φορείς, σχολεία και σε συλλόγους, ένα cd με παραδοσιακά πολυπολιτισμικά κάλαντα δήμου Κοζάνης. Σε αυτό συνέβαλαν τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι Αιανής Μικρασιατών Νέας Χαραυγή Κοζάνης και του ποντιακού συλλόγου Λευκόβρυσης. Και με τη συνδρομή του συμπολίτη κοζανίτη Μιχάλη Τσανάκα που κατέθεσε τον πλούτο των παραδοσιακών κάλαντων από την Κοζάνη. Ακολουθούν οι Μωμόγεροι από τους πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, Πρωτοχωρίου, Τετραλόφου, Κομηνηνών στην κεντρική πλατεία.»
Η κ. Φτάκα τόνισε πως μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα μπαλέτα τόσο των Κοζάκων της Ρωσίας όσο και του Καρυοθραύστη –το οποίο συγκέντρωσε 1500 θεατές –«θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση να φέρουμε κλασσικό μπαλέτο από καιρό σε καιρό. Άλλωστε η σε όλες τις εκδηλώσεις φάνηκε ότι αντέχει και μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς θεατές.»
Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 16:35