Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 22:06

Το vetonews.gr στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής’ (video-photo)

Tο πρώτο βιβλίο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 'Γαβριηλίδης' παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για ένα για ένα λογοτεχνικό τρίπτυχο, στο οποίο ξεφυλλίζεται με φιλολογική ματιά, ο στοχασμός-διήγηση, η ποίηση και η κριτική παρουσίαση. Χαμηλότονα κείμενα, σαν μικρές υποσημειώσεις στο προσωπικό βιβλίο της ζωής και της καθημερινότητας, που θέλουν να πουν κάτι από τον δικό τους ιδιαίτερο λόγο. Σαν μία υπενθύμιση για ό, τι υπάρχουμε και μας υπάρχει, για ό, τι περιέχουμε και μας περιέχει, με ή χωρίς τη θέλησή μας. Αλλά, αυτή είναι και η συνέχεια της περιπέτειας της ζωής, που μας καλεί σε ένα τοπίο άγνωστο και συναρπαστικό.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντώνης Κάλφας, Φιλόλογος- Συγγραφέας, η Δέσποινα Ιωαννίδου, Φιλόλογος και ο μουσικο-συνθέτης Μάκης Σεβίλογλου ενώ η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου συντόνιζε την συζήτηση.
Στη παρουσίαση του βιβλίου διάβασε αποσπάσματα η ηθοποιός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Δημήτρη Γαύρος.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Γαβριηλίδης», Περιοδικό «Παρέμβαση» και το «ΣΥΝ- Βιβλιοπωλείο».

Η παρουσίαση έκλεισε με την Δήμητρα να τραγουδάει ένα από τα τραγούδια που έγραψε η ίδια τους στίχους, το οποίο περιλαμβάνεται και στο βιβλίο της με την βοήθεια του μουσικού Δημήτρη Γαύρου. 


ΜΕΡΟΠΗ ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 09:21

Πολυμέσα