Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 14:21

Τι ανέφερε η πρόεδρος του ΟΑΠΝ για την Κοζανίτικη Αποκριά 2017-Οι φετινές καινοτομίες ‘είμαστε οργανωτικά έτοιμοι σε όλους τους τομείς δράσεις’(video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φανή Φτάκα στο δημαρχείο Κοζάνης για τη διοργάνωση του μακροβιότερου και

ξεχωριστού λαϊκού δρωμένου την φετινή Κοζανίτικη αποκριά που ξεκινά από τις 16 έως και τις 27Φεβρουαρίου 2017.

Στην φετινή αποκριά συμμετέχουν «14 φανοί κάποιοι με δύο άρματα και κάποιοι με πεζοπόρο τμήμα. Το κόστος είναι στα 130.000€ περισσότερα από πέρυσι καθώς χρειάστηκε να κατασκευαστούν καινούργια σπιτάκια και νέα διακοσμητικά που κοσμούν την κεντρική πλατεία- πεζόδρομο και τις εισόδους της πόλης. »

Η πρόεδρος τόνισε πως «είμαστε οργανωτικά έτοιμοι σε όλους τους τομείς δράσεις. Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ πλούσιο στο οποίο εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς. Φέτος συγκεκριμένα από την κεντρική μας πλατεία θα ξεπεράσουμε τους 100 ομίλους που θα χορέψουν.Ο συντονισμός ήταν αρκετά μεγάλος και ξεκίνησε σχετικά νωρίς φέτος σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούμε το μέγιστο δυνατόν. »

«Οι θεματικές βραδιές εμπλουτίστηκαν φέτος , η αναβίωση του φανού νεολαίας και καρναβάλι νεολαίας αυτό δεν έχει ξαναγίνει, η γαστρονομική βραδιά στο πεζόδρομο, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας που θα οργανώσουν οι επιχειρηματίες της πόλης, αφιέρωμα στην παλιά κοζανίτικη αποκριά και συγκεκριμένα στους οργανοπαίκτες που διασκέδαζαν για πάνω από 40 χρόνια τους κοζανίτες, και ενδυνάμωση της μικρής αποκριάς» είναι οι φετινές καινοτομίες που ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΟΑΠΝ.

Ακόμη και φέτος θα πλαισιώσουν τις αποκριές το Σάββατο της μικρής αποκριάς 'Χάλκινα ηχοχρώματα Βαλκανίων' οι αποστολές από Pernik Βουλγαρίας, Vevchani από Στρούγκα Οχρίδας και Πύργων Δράμας που θα παρουσιάσουν το λαϊκό δρώμενο 'Αρκούδες'.
Επίσης το πάρτι νεολαίας που καθιερώθηκε από πρόπερσι να γίνεται το Σάββατο της μεγάλης αποκριάς φέτος θα ξεκινήσει δυναμικά με την μπάντα 'The Bahalows band' από τις 21:00 στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από φέτος δημιουργήθηκε site www.kozanitikiapokria.gr «περιέχει πλούσιο υλικό και καλούμε τον κόσμο που έχει φωτογραφικό υλικό  το οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να καταχωρηθεί να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του site και να το καταθέσει.»


Ο δήμαρχος καλεί ντόπιους και ξένους να επισκεφθούν και να συμμετέχουν «να ζήσουν το 12ήμερο της αποκριάς .Να βιώσουν την εμπειρία. Χαίρομαι πολύ που είμαστε εγκαίρως έτοιμοι να ικανοποιήσουμε το πλούσιο πρόγραμμα της αποκριάς ».
Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, ΔΕΗ, Alfa Κουκουτάρης, Νερό Seli και Exodos Development είναι οι χορηγοί που θα στηρίξουν την φετινή αποκριά.
ΜΕΡΟΠΗ ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 14:59

Πολυμέσα