Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 15:33

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ

Η κα ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο κ. ΠΕΛΑΣΓΟΣΓια δεύτερη συνεχή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώνει το «διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου» με θέμα «Ήρωες και ηρωίδες» και είναι αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών και στους σύγχρονους ήρωες, αγωνιστές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Κούλα Καλογερίδου σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής ανέφερε πώς «το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί την πιο σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε και ανέπτυξε τα τρία τελευταία χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης». Η κ. Καλογερίδου τόνισε ότι «είναι ένα φεστιβάλ που φέρνει στον τόπο σπουδαίους αφηγητές από όλων τον κόσμο, αλλά και από την πόλη μας και καθιστά την Κοζάνη ένα χωνευτήρι πολιτισμού». Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Στέλιος Πελασγός έκανε λόγο «για μια απάντηση στην κρίση και στην απελπισία που κινδυνεύουμε να πέσουμε όλοι μας στην χώρα», και συνέχισε λέγοντας πως «το ΔΗΠΕΘΕ παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει όχι μικρές παραστάσεις επαρχιακής εμβέλειας, αλλά ένα διεθνές φεστιβάλ εθνικής και διεθνούς εμβέλειας το οποίο συζητιέται αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη». Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18.00 και θα διαρκέσει μέχρι της 18 Απριλίου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ από την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Μπουρκίνα Φάσο και την Ελλάδα είναι ο Akira Kurosawa, Daniel Morden, Bruno De La Salle, Leonid Karev, Αγνή Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μαρωνίτης και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες και επιστήμονες. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι από 8 ευρώ για κάθε παράσταση, 5 ευρώ για φοιτητές και μαθητές και 40 ευρώ για όλο το φεστιβάλ. 

Περισσότερες πληροφορίες στα site: www.kozani-festival.gr και www.storytelling.gr

Στέλιος Φούντογλου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 16:23