Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 16:51

Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες στο Αρχαιολογικό μουσείο Αιανής και στην συλλογή της Κοζάνης

Την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

και στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης με θέμα :

«Η Γυναίκα στην Αρχαιότητα (ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία, δραστηριότητες, ενδυμασία, καλλωπισμός)».

Οι αρχαιολόγοι και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων υποδέχθηκαν μαθητές των δημοτικών σχολείων Κοζάνης και Αιανής, και με πλούσιο εποπτικό υλικό κατάφεραν να ταξιδέψουν τους μικρούς επισκέπτες στο χρόνο και να τους ενημερώσουν για την αρχαία ελληνίδα.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στα δύο μουσεία και μυήθηκαν στην καθημερινότητα της γυναίκας που έζησε στον τόπο τους, από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους, τόσο μέσα από τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν σε αυτόν όσο και μέσω της διαδικασίας της αλλένδυσης: Στην Αιανή οι μικρές μαθήτριες μεταμορφώθηκαν σε αρχαίες ελληνίδες και οι μικροί μαθητές σε αρχαίοι έλληνες και ενσάρκωσαν πειστικά τους ρόλους τους. Στην Κοζάνη αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στο χαρτί ζωγραφίζοντας υπέροχα κοσμήματα, αγγεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την γυναίκα. 

Μαζί με τους μικρούς μας φίλους, στην Κοζάνη παρακολούθησαν το πρόγραμμα και επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τους δασκάλους και μαθητές των 5ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης και του Δημοτικού Σχολείου Αιανής, που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις αλλά και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό των Μουσείων.

Τα προγράμματα επιμελήθηκαν και υλοποίησαν, στην Κοζάνη η αρχαιόλογος Π. Ευαγγέλογλου, και στην Αιανή οι αρχαιολόγοι Χ. Στυλιανάκου, Δ. Κοτζαχρήστου και Αικ. Αναγνωστοπούλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 16:56