Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 12:12

Από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου οι φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών, αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο με τους Μανώλη Μητσιά & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Συναυλίες στο νησάκι του Αγ Αχιλλείου στην Μικρή Πρέσπα, νενανικά σχήματα στην πόλη της Φλώρινας, μουσικές εκδηλώσεις Αμύνταιο αλλά και στην παραλία της λίμνης Βεγορίτιδας στον Αγ. Παντελεήμονα περιέχονται στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2017».

Το μακροβιότερο πολιτιστικό Φεστιβάλ που γίνεται στην Περιφέρεια, κλείνει φέτος τα 28 του χρόνια και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δημιουργός του και καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού των Πρεσπών  Γιώργος Λιάνης,  οι εργασίες προετοιμασίας των συναυλιών τόσο στο νησάκι του Αγ Αχιλλείου όσο στην λίμνη Βεγορίτιδα στον Αγ. Παντελεήμονα και στην πόλη της; Φλώρινας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. «Δεν πίστεψα ότι οι εκδηλώσεις θα διαρκούσαν τόσο πολύ στο χρόνο και θα κρατούσαν σχεδόν μισή ζωή» ανέφερε ο Γιώργος Λιάνης ενώ μας εξομολογήθηκε ότι ήδη δουλεύει εντατικά για τα επόμενα Πρέσπεια που «θα είναι αφιερωμένα στον εμφύλιο αφού το 2018 κλείνουν 70 χρόνια από το κορυφαίο γεγονός  που τραυμάτισε την χώρα και πιο πολύ ακόμη την περιοχή της Πρεσπας».

 Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων  είναι το αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο με μια μεγάλη συναυλία  που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου στον Αγ Αχίλλειο. Ο Μανώλης Μητσιάς που ερμήνευσε πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του ποιητή και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν στο κοινό το πορτρέτο αυτής της σπουδαίας  μορφής των Γραμμάτων  μέσα από στίχους, κείμενα του ιδίου και άλλων, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Θα ακουστούν  τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι από την  «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος», καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη το απόγευμα στο Αμύνταιο όπου παρουσιαστεί το βιβλίο για την ζωή του Έλληνα ποδοσφαιριστή Μιμη Δομάζου, θα τιμηθεί από τον ιστορικό αθλητικό σύλλογο «Ερμή» Αμυνταίου, ενώ ο ίδιος θα δωρίσει στην δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης, μια φανέλα από την προσωπική του συλλογή, με τις υπογραφές όλων των παικτών που έπαιξαν στο wembley.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου η Ηρώ Σαϊα,  σε μια συναυλία που οργανώνουν από κοινού ο Οργανισμός των εκδηλώσεων Πρέσπες και ο δήμος Αμυνταίου στον αύλειο χώρο της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης «Γιώργος Λιάνης θα τραγουδήσει  Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρο Ξαρχάκο.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα υπάρξει μουσική βραδιά στο Αμύνταιο με το νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες»

Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα λάβει χώρα η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Νίκος Γκάτσο με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον Αγ. Αχίλλειο

Την Κυριακή 27 Αυγούστου το βράδυ στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα στην Φλώρινα θα υπάρξουν συναυλίες με νεανικά μουσικά,  χορευτικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες από την Φλώρινα και το Μοναστήρι (Bitola) ενώ η τραγουδοποιός Γιώτα Γιάννα με τη φυσαρμόνικα της θα κλείσει τη βραδιά.

 Οι εκδηλώσεις των Πρεσπών θα κλείσουν με μουσική λαϊκή βραδιά με την Πάολα, που θα γίνει την Δευτέρα 28 Αυγούστου στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα στην λίμνη Βεγορίτιδα.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 12:15