Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 09:35

«Φτάσε όπου δεν μπορείς» η παράσταση του Δη.πε.θε Κοζάνης που κερδίζει το νεανικό κοινό της πόλης. Προλαβαίνετε!

του Σπύρου κουταβα

Η αποθήκη του σιδηροδρομικού σταθμού από μόνη τη αποτελεί ένα έντονο σκηνογραφικό στοιχείο που στην ιδέα να παρουσιαστεί σε  θεατρική «Time-lapse» η διαδρομή του Νίκου Καζαντζακη ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους

Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως, νομίζω ότι υπηρέτησε απόλυτα το σκοπό των δημιουργών. Πριν καθίσεις σε μια από τις 75 καρέκλες που έχουν στηθεί γύρω από την «σκηνή» όπου ξετυλίγονται οι μικρές και μεγάλες στιγμές του Έλληνα συγγραφέα, η είσοδος στο πρώτο μέρος της αίθουσας της αποθήκης σε υποβάλει στην ατμόσφαιρα της εποχής όπου  οι σκηνογράφοι έχουν φροντίσει ανάλογα.

Ωραίος φωτισμός, παλιά αντικείμενα της εποχής, αποσκευές του μεγάλου ταξιδιού, μεταφορικά και ρεαλιστικά «φτάσε όπου μπορείς..», βίντεο της Γαλλικής τηλεόρασης που προβάλλει την ζωή του, ασπρόμαυρες φωτογραφίες καρτ ποσταλ με το Νίκο Καζαντζακη και ένα πρόχειρος αλλά πολύ ωραίος χωρίς υποδοχής από παλιά υλικά ξύλα και παλέτες που είναι το εκδοτήριο του θεάτρου.

 Η ατμόσφαιρα του χώρου για την οποία έχει πέσει πολύ δουλειά σε συνδυασμό με την αξιοπρεπή σκηνική παρουσία, τον ωραίο λόγο των τριών ηθοποιών  δεν θαταν υπερβολή να πω ότι είναι ένα πολύ ωραίο ζωντανό «μάθημα» για την ζωή και το έργο του συγγραφέα. Μάλιστα θα το έβλεπα πολύ χρήσιμο εάν βρισκόταν η κατάλληλη φόρμουλα ώστε την δουλειά αυτή να την παρακολουθήσουν -με την προτροπή των καθηγητών τους -μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας. Είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος  να συναντήσει  κανείς για πρώτη φορά το έργο και την ζωή του σπουδαιότερου Έλληνα Λογοτέχνη.  

Η αίθουσα κάθε μέρα είναι γεμάτη, τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα και είναι ενθαρρυντικό ότι στην παράσταση της Κυριακής υπήρχαν κατά πλειοψηφία πολλά νέα κορίτσια κα αγόρια.  

Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην Αποθήκη του ΟΣΕ. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα ναι! Μην την χάσετε.

"Φτάσε όπου δεν μπορείς", η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του εορτασμού για το "έτος Καζαντζάκη".

Υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις και το κοινό θα πρέπει να κάνει εγκαίρως κράτηση θέσης για τη σημερινή και αυριανή παράσταση στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 24610 24062, 6987991949 και στο inbox της facebook σελίδας Δηπεθε Κοζανης.

«Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου».

Γενική Είσοδος: 5€ Κανονικό - 3€ Μειωμένο (Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α)

Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου

Παίζουν: Σοφία Αντωνίου Ηλίας Παπαδόπουλος Θανάσης Ρέστας

Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 09:46