Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 23:09

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama, με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα η Γέρμα

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama ξεκινάει το ταξίδι της στα ενδιαφέροντα και πολυσχιδή θεατρικά μονοπάτια, συντεινόμενη στο κοινό της περιοχής, με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η Γέρμα.

Η Γέρμα είναι ένα από τα δυνατότερα έργα του Λόρκα, αν αναλογιστεί κανείς την θεματολογία του, καθώς συνδυάζει το τραγικό στοιχείο με τη χαρά της ζωής και την αφέλεια της υπαίθρου.

Η ανάγκη για μητρότητα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ιστορία της Γέρμα και του άντρα της, που ζουν σε ένα χωριό της ισπανικής επαρχίας.

Όμως το όνομά της, που σημαίνει στειρότητα, δείχνει να είναι η κατάρα που θα την βασανίζει για όλη της τη ζωή. Η αγωνία γίνεται υστερία και η ανάγκη γίνεται μανία.

Ο Λόρκα συνθέτει αριστοτεχνικά ένα ψυχολογικό δράμα, με πρωταγωνίστρια τη Γέρμα, η οποία επιφορτισμένη από τις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες της εποχής, αντιτίθεται στα «πρέπει» της κοινωνίας και επιζητά τη λύτρωση. 

Συντελεστές :

Μετάφραση: Ελένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία-Κινησεολογία : Γιώτης Βασιλειάδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Βενετία Νάση

Δραματουργική ανάλυση: Ελένη Παυλίδου

Φωτισμοί : Εύη Παπαμάρκου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Δαβιδόπουλος

 

 Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00, στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού και είναι ανοιχτές για το κοινό. Η παράσταση υπολογίζεται ν’ ανέβει στην Κοζάνη, στα μέσα του Νοέμβρη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 23:13