Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 15:52

Τέσσερις παραστάσεις παραγωγές και συμπαραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει ένα πλούσιο θεατρικό πενθήμερο με παραστάσεις παραγωγής και συμπαραγωγής του. Τέσσερις παραστάσεις σε τέσσερις πόλεις.

Aπο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:15 στην Αίθουσα Τέχνης για την παράσταση «Στίγματα» των Δημήτρη Ντάσκα και Θάλειας Γρίβα σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου και σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου.

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για τον κρόκο Κοζάνης. Ιστορίες των ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το μικρό και ευαίσθητο λουλούδι του κρόκου, του “κόκκινου χρυσαφιού”. Αγρότες, εργάτες, έμποροι, μεσάζοντες, γυναίκες και άντρες, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Ιστορίες προσωπικές, ιστορίες ερωτικές, ιστορίες αίματος, επιβίωσης, εξουσίας. Η παράσταση Στίγματα γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα μιας τοπικής κοινωνίας και γι'αυτό, είναι ακριβώς τα μέλη της κοινωνίας αυτής που βγαίνουν επί σκηνής και παίρνουν το λόγο: πολίτες της Κοζάνης, απόφοιτοι των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, μέλη της θεατρικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης “Η Πόλη στη σκηνή”, άνθρωποι που οι μνήμες και τα βιώματα τους είναι παραπλήσια ή και ταυτόσημα με τους χαρακτήρες του έργου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της επί χρόνια πολυσχιδούς συνεργάτιδας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Σοφίας Αντωνίου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως την Τρίτη  12 Δεκεμβρίου 2017 , τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21:15 στην Αίθουσα Τέχνης.

Πρεμιέρα απόψε και για την παράσταση Καντίντ ή η αισιοδοξία του Βολταίρου στις 21:15 στο Θέατρο Πόρτα στην Αθήνα σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ. Το κείμενο του Βολταίρου γράφεται στα 1759, την εποχή που ο Διαφωτισμός άρχιζε πλέον με πολύ πιο σίγουρα βήματα να καθορίζει το πνευματικό και κοινωνικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού χώρου και να διαφαίνονται με σαφήνεια οι επιρροές του στις μεταβολές του πολιτικού κλίματος, οι οποίες θα γιγαντώνονταν σε θύελλες που θα συντάρασσαν τον δυτικό κόσμο, μέσα από  την Αμερικανική, τη Γαλλική και αργότερα την Ελληνική Επανάσταση. Ένα έργο με ανελέητο χιούμορ, καταιγιστική δράση και συναρπαστική αφήγηση που στηλιτεύει σε βάθος όλα τα κακώς κείμενα της εξουσίας, των προκαταλήψεων, του φανατισμού, της θρησκοληψίας, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τελευταίες παρουσιάσεις από Σάββατο 9 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση Στον Πάγο τηςΜπραϊόνι Λέιβερι σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης  και του Θεάτρου Τ με τους Ελένη ΔημοπούλουΔημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη. Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;  Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Συνεχίζονται στη Βέροια οι παραστάσεις της παιδικής θεατρικής παράστασης με τίτλο «Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετάει», μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» είναι ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται αξίες όπως η άδολη φιλία, η δικαιοσύνη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Οι ήρωες της παράστασης μαθαίνουν να εκτιμούν να σέβονται και να αγαπούν χωρίς να θέλουν να αλλάξουν τον Άλλον. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην πόλη της Κοζάνης τον Ιανουάριου του 2018.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συντελεστές όλων των παραστάσεων και καλή θέαση στο θεατρόφιλο κοινό της Κοζάνης, της Βέροιας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

ΣΤΙΓΜΑΤΑ των Δημήτρη Ντάσκα και Θάλειας Γρίβα

μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Παραστάσεις: Παρασκευή 8 έως Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 21.15 στην Αίθουσα Τέχνης 
Γενική είσοδος: 5€ Κανονικό  - 3€ Μειωμένο (Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α)

Πληροφορίες: 2461024062

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Αντωνίου
Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
Μουσική: Νίκος Βαλταδώρος, Δημήτρης Ζαχαράκης
Σκηνικά-φωτισμοί: Richard Antony
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Παίζουν τα μέλη της ομάδας “Η πόλη στη σκηνή” : Αλεξία Αντωνιάδου, Κωνσταντίνα Βαϊνά, Μάνθος Βαϊσίδης, Ντόνα Βασιλοπούλου, Πελαγία Γιαλλουράκη, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Κούτσιανου, Βάια Λαμπροπούλου, Φωτεινή Πατσιούρα, Χάρης Σισμανίδης, Λόλα Τσίτσαρη

ΚΑΝΤΙΝΤ Ή Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ του Βολταίρου
Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το Θέατρο ΠΟΡΤΑ

Παραστάσεις στην Αθήνα: Θέατρο Πόρτα, Παρασκευή-Σάββατο από 8 Δεκεμβρίου έως 31 Μαρτίου στις 21:15

Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης
Β' Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν: Μιχάλης Συριόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνος Γαλανής, Παντελής Βασιλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Βασίλης Κουλακιώτης, Δημήτρης Φουρλής

 

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ  της Μπραϊόνι Λέιβερι

Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το Θέατρο Τα

Παραστάσεις στο Θέατρο Τ: Σάββατο 9, Δευτέρα 11, Τρίτη 12, στις 21:30 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ 
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου 
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος 
Μουσική επιμέλεια: Γλυκερία Καλαϊτζή
Video & Οπτικό περιβάλλον: Δημήτρης Ζάχος
Ηχητικό Περιβάλλον: Οδυσσέας Γκάλιος
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος 
Παίζουν:
Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρης Ναζίρης, Σοφία Βούλγαρη, Χρήστος Σιούμης 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ’ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ του Luis Sepulveda

μια συμπαραγωγή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης & ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, Εκδόσεις Opera
Διασκευή: Μαίρη Ανδρέου
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου
Πρωτότυπη Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σκηνικά- Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κίνηση – Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Θέμης Θεοχάρογλου, Μαίρη Ανδρέου
Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Μουσική Διδασκαλία: Βάλια Μαυρίδου
Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονι Λούκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πωλίνα Καμπούρη
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης
Περούκες: Holly Grace
Βίντεο -2d animation: Δημήτρης Ζάχος
Σχεδιασμός anιmation: Νατάσα Ανδρέου
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Παίζουν: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Γιάννης Καράμπαμπας, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, Σωτήρης Καρκαλέμης, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Χρυσή Μπαχτσεβάνη

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 15:58