Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 11:36

Κέφι και χορός από τους χιλιάδες καρναβαλιστές στα Καστοριανά Ραγκουτάρια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την μεγάλη παρέλαση των «μπουλουκιών» στην οδό Μητροπόλεως, κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καστοριά. Πρόκειται για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια,

το μεγαλύτερο καρναβάλι του χειμώνα που ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου την ημέρα των Φώτων και κορυφώνεται στις 8 Ιανουαρίου με την παρέλαση των καρναβαλιστών στους δρόμους της ακριτικής πόλης.

Χιλιάδες καρναβαλιστές με τις ευφάνταστες στολές τους, οργανωμένοι σε παρέες κατέκλυσαν χθες το βράδυ την οδό Μητροπόλεως σε μήκος δύο χιλιομέτρων χορεύοντας και πίνοντας μέχρι τις πρωινές ώρες. Τον τόνο και τον ρυθμό σε αυτή την μοναδική γιορτή του χειμώνα, έδωσαν οι εξήντα και πλέον ορχήστρες, με χάλκινα, κρουστά και πνευστά, που πλαισίωναν  τις παρέες (μπουλούκια). Οι καλύτεροι μουσικοί από την δυτική Μακεδονία, την Γουμένισσα αλλά και το γειτονικό Μοναστήρι, τα Σκόπια, την Σερβία και την Βουλγαρία, είναι παρόντες σε αυτή την μεγάλη γιορτή της πόλης, παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς της Μακεδονίας και των  Βαλκανίων. Για πολλούς αυτή η βραδιά θεωρείται μια από τις πιο χαρακτηριστικές των Καστοριανών Ραγκουτσαριών στην οποία λαμβάνουν μέρος ακόμη και οι επισκέπτες που έχουν κατακλύσει όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Η ξέφρενη γιορτή θα συνεχιστεί και σήμερα με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των μεταμφιεσμένων, που είναι οργανωμένοι σε μπουλούκια η παρέες, που ξεκινά από το Δημαρχείο, φτάνει στην πλατεία Ομονοίας και καταλήγει στην μεσαιωνική πλατεία Ντολτσό. Εκεί επισκέπτες και καρναβαλιστές θα γίνουν μια παρέα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις γιορτές του εορταστικού δωδεκαήμερου.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|ΣΠ ΚΟΥΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 11:40