Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:25

Κοζάνη: Επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΙ Δυτ Μακεδονίας ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος

Φωτο Μπαμπης Μανουσαριδης Φωτο Μπαμπης Μανουσαριδης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα  του Τμήματος  Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αναγορεύτηκε μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, ο Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Γεώργιος Λάππας, διαβάζοντας την επίδοση του ψηφίσματος ανέφερε ότι «τιμούμε το σύνολο της προσφοράς  του Σταύρου Ξαρχάκου στις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο».

Στο σύντομο μήνυμα του από το βήμα του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης ανέφερε ότι «ζούμε ενα πρωτοφανές πνευματικό έλλειμα το όποιο είναι εμφανές κυρίως στο σύνολο των θεσμών της πολιτείας συμπεριλαμβανομένων  και εκείνων που προορίζονται εκ της φύσεως τους να παράγουν γνώση και πολιτισμό». Σημείωσε ότι με την είσοδο της Ελλάδας στην κρίση ο δημόσιος διάλογος επικεντρώθηκε μόνο στην επιδίωξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία. Διαπίστωσε παράλληλα «σημαντική υποχώρηση στην συζήτηση της έννοιας του πνευματικού πλεονάσματος,  αφού ακόμη και η περιορισμένη θέση που κατείχε στους σκοπούς της πολιτείας εις το παρελθόν σήμερα έχει εξαφανισθεί ολοσχερώς». Εξέφρασε την συγκίνησή του για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του «είναι  ένα μεγάλο φορτίο και όποιος το σηκώνει αυτό το φορτίο πρέπει να ξέρει τι θα επακολουθήσει» κατέληξε.

Η επίδοση της αναγόρευσης και του τιμητικού Μεταλλίου στον Σταύρο Ξαρχάκο, έγινε από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθηγητή Στέργιο Γκανάτσιο.

Δύο μουσικά σχολεία της Πτολεμαΐδας και της Σιάτιστας με τις χορωδίες και τις ορχήστρες τους, έκλεισαν την τιμητική εκδήλωση με αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:38