Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 14:53

Πολυπληθής ομάδα του δήμου Κοζάνης σε εκδήλωση της ΚΔΒΚ στην Έκθεση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που ξεκίνησε χθες Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι φορέων των γραμμάτων και του πολιτισμού και πλήθος κόσμου.  Το Δήμο Κοζάνης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη εκπροσώπησαν

ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ευθύμιος Λιάκος,  ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Πτωχούλης και υπηρεσιακά στελέχη.

Η ΚΔΒΚ συμμετέχει   με δικό της περίπτερο,  στο πλαίσιο της προβολής του νέου κτιρίου στο οποίο η βιβλιοθήκη μετακομίζει.

Το περίπτερο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων και επισκέπτες της έκθεσης που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την βιβλιοθήκη Κοζάνης, την ιστορία της και τον ρόλο που αυτή πρόκειται να διαδραματίσει στο μέλλον.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 4 Μαΐου, 16:30 – 17:30

Περίπτερο 13, σταντ Γαλλοφωνίας

«Ταξιδέψτε στη μαγική χώρα των χρωμάτων!»

Εργαστήριο ( στα γαλλικά και ελληνικά, για παιδιά από 2 έως 10 ετών) και γνωριμία με τη διάσημη Γαλλίδα εικονογράφο παιδικών βιβλίων Marion Billet (Μαριόν ΜΠΙΕ). Αφηγείται στα ελληνικά η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μεταφράστρια και αφηγήτρια, Εύη Γεροκώστα. Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ταξίδι! Θα εξερευνήσουν πόλεις και τοπία σε όλον τον κόσμο και θα ολοκληρώσουν αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια ... στη Νέα Υόρκη, με ένα μεγάλο πικνίκ στο Σέντραλ Παρκ!

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας, και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, 10.00-15.00

Ημερίδα «Οι βιβλιοθήκες φως του κόσμου» με διοργανωτές την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

«Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης : Το νέο ξεκίνημα» Παναγιώτης Πτωχούλης, Αντιπρόεδρος ΚΔΒΚ

11:30 – 11:45 Αίθουσα «Νικόλας Γερμανός» / Περίπτερο 8

Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από απόσπασμα εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ.

 

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, Εξώστης ώρα 16:00 – 17:00

«Η βιβλιοθήκη της Κοζάνης: ζωντανό ψηφιδωτό» Αναφορά στην εκδοτική - πνευματική δραστηριότητα, και σε διακεκριμένες προσωπικότητες της περιοχής.

Ομιλητές: Στράτος Ηλιαδέλης, Οφθαλμίατρος – Συγγραφέας – Διευθυντής Σύνταξης Περιοδικού “ Ελιμειακά” , Χαρίτων Καρανάσιος, Διευθυντής Ερευνών ΚΕΜΝΕ /Ακαδημία Αθηνών, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μουσικός – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος ΚΔΒΚ, Ελένη Μαργαρίτη, Βιβλιοθηκονόμος ΚΔΒΚ – Πρόεδρος Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 14:59