Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 12:58

Κοζάνη: Aνοιγμα αυλαίας στα Λασσάνεια με "λευκή νύκτα" και συναυλία Καζούλη – Κατσιμίχα

Τρίτη 19 Ιουνίου: Η Κοζάνη γιορτάζει την έναρξη των Λασσανείων με Καζούλη – Κατσιμίχα στη κεντρική πλατεία, «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο, street food, εκδηλώσεις για παιδιά και συγκέντρωση τροφίμων για την Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων

 Τα 36α Λασσάνεια του Δήμου Κοζάνης φέτος αρχίζουν με μία μεγάλη συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα και του Βασίλη Καζούλη, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, λίγο πριν την Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής, την Τρίτη 19 Ιουνίου, ώρα 8.30 μ.μ. Την ίδια μέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης διοργανώνει "Λευκή Νύχτα" με πολλές εκπλήξεις.

Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθανάσιου Δραγατσίκα, του  Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλία Κάτανα, του Προέδρου του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργου Σιαμπανόπουλου.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κάλεσε όλους τους πολίτες της Κοζάνης και όλης της  Δυτικής Μακεδονίας  να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη συναυλία και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις  των Λασσανείων, ενώ για τη «Λευκή Νύχτα» τόνισε πως ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για προσέλκυση επισκεπτών και τόνωση της εμπορικής κίνησης. «Η συνεργασία είναι αυτή που θα μας βοηθήσει όλους και εδώ έχουμε ένα καλό παράδειγμα».

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο και  την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την άριστη, όπως είπε, συνεργασία   και κάλεσε όλο τον κόσμο να απολαύσει την ημέρα με τη συναυλία και με μια βόλτα στα καταστήματα της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας συνεχάρη το Δήμο Κοζάνης για τα 36α Λασσάνεια  και τον Εμπορικό κόσμο για τις πρωτοβουλίες του, δηλώνοντας πως η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός. «Φέτος στα Λασσάνεια θα διασκεδάσουμε, θα ψωνίσουμε και θα στηρίξουμε την τοπική αγορά».

Ο κ. Δραγατσίκας ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για την άψογη συνεργασία και τόνισε πως «βλέποντας την ημέρα έναρξης των Λασσανείων, σκεφτήκαμε πως πρέπει κάπου να βοηθήσουμε και εμείς, να στηρίξουμε την προσπάθεια αλλά και να τονώσουμε την τοπική αγορά. Έτσι διοργανώνουμε την «Λευκή Νύχτα» για δεύτερη φορά με τίτλο «Η Κοζάνη γιορτάζει ξανά». Η συνεργασία μπορεί να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. .. Όλοι μαζί έχουμε μια δυναμική που μπορούμε να πάμε την αγορά και τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στην Κοζάνη, να απολαύσει τη συναυλία και να κάνει και τη βόλτα του στα μαγαζιά, όπου θα υπάρχει μια ξεχωριστή προετοιμασία».

Τέλος ο κ. Σιαμπανόπουλος ανέφερε πως στις 19 Ιουνίου θα υπάρχει ειδικό σημείο, όπου θα γίνεται συλλογή τροφίμων.

Οι εκδηλώσεις

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Βασίλης Καζούλης θα υποδεχθούν μαζί μας το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, με τον πιο μελωδικό τρόπο.

Με νότες από αξέχαστα παλιότερα, αλλά και από νέα τραγούδια των δύο δημιουργών, που θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα.

Συμμετέχει ο Δημήτρης Καρράς. Την συναυλία ανοίγει ο Δημήτρης Γαύρος.

Την ίδια μέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης , στο πλαίσιο των ενεργειών του για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την προβολή όλων των καταστημάτων, αποφάσισε τη διοργάνωση της εκδήλωσης “Καλοκαιρινή Λευκή Νύχτα” με σκοπό τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην αγορά της πόλη μας.

Πρόκειται για μια βραδιά που θα μετατρέψει την πόλη μας σε ψυχαγωγικό επίκεντρο, καθώς έχει ως σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες από τις γειτονικές περιοχές και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 τα μεσάνυχτα με μοναδικές προσφορές! Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί επίσης το event street food από την εταιρία Πιτένης στην κεντρική πλατεία ενώ θα υπάρχουν μικρότερα street food σημεία με κεράσματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Πριν την έναρξη της συναυλίας το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους.

 Αυτή τη φορά η όλη διοργάνωση θα έχει και  κοινωνικό χαρακτήρα με την συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης που θα πραγματοποιήσει την δράση «Συλλέγουμε τρόφιμα για την Κοινωνική Τράπεζα τροφίμων του Δήμου».

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί την Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων από την οποία εξυπηρετούνται εκατό (100) ωφελούμενοι κάθε δέκα ημέρες.

Τα προϊόντα που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:

Ζυμαρικά – Όσπρια –  Αλεύρι – Ζάχαρη – Λάδι – Γάλα – Είδη Υγιεινής – Απορρυπαντικά.

Επίσης διαχειρίζεται το συσσίτιο και διανέμει εκατό πενήντα μερίδες φαγητού καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη  συγκέντρωση τροφίμων προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορους πολίτες του Δήμου μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 13:04