Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:41

Συνάντηση Μουμουλίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσο με στόχο την δημιουργία Film Office, στη Δ. Μακεδονία

Συνάντηση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και νυν Υφυπουργό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,

είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, με σκοπό την ίδρυση γραφείου για την διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών [Film Office ] στην Δυτική Μακεδονία, με έδρα την Κοζάνη.

Ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος συμφώνησε να προχωρήσει άμεσα,  η ίδρυση του Film Office  Δυτικής Μακεδονίας καθώς η περιοχή παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον και διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης , για τη δημιουργία ενός δικτύου απαραίτητου για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας και μετά την απόφαση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  Αλέξη Χαρίτση, και νυν Υπουργού Εσωτερικών, να ενταχθεί η χρηματοδότηση του δικτύου αυτού στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων με  το ποσό των 5 εκατ. ευρώ , συμφωνήθηκε η Δυτική Μακεδονία να είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που θα αξιοποιήσουν την σημαντική εξέλιξη.

Η Δυτική Μακεδονία διαθέτει εξαιρετικά πολιτισμικά, αρχαιολογικά, και τοπογραφικά πλεονεκτήματα, ώστε να αναδειχθεί σε ένα διαφορετικό Film Destination.

Καθώς αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, το οπτικοακουστικό τοπίο στη χώρα, με την ενίσχυση της εθνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και την υιοθέτηση πολιτικών προσέλκυσης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, η Δυτική Μακεδονία, μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο τόπος της Δυτικής Μακεδονίας  έχει ανάγκη από νέες ιδέες και νέες παραγωγικές διαδικασίες και η επένδυση στην διεθνή κινηματογραφική παραγωγή, μπορεί να συμβάλλει στην αναπτυξιακή της προσπάθεια.

Η δημιουργία  Film Office , δημιουργεί νέα δυναμική , μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας, να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους , να ανοίξει νέους ορίζοντες, αλλά και -μέσω του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα  σειρά εξειδικευμένων τμημάτων, για επαγγέλματα που συνδέονται με τα οπτικοακουστικά μέσα.

Η Δυτική Μακεδονία έχει τις περισσότερες και τις ομορφότερες λίμνες (Πρέσπες, Βεγορίτιδα, Πολυφύτου, Καστοριάς κ.α.) , πανέμορφα βουνά , χιονοδρομικά κέντρα, πόλεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κινηματογραφικό ενδιαφέρον , πέτρινα χωριά, σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και Μουσεία,  Μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες, ιστορικές διαδρομές κ.ά.

Κορυφαίο όμως συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής διεθνώς αποτελούν οι ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και το μοναδικό βιομηχανικό αποτύπωμα των Π.Ε.Κοζάνης και Φλώρινας. Το ιδιαίτερο  «σεληνιακό» τοπίο , αποτύπωμα που δημιουργήθηκε από την εξορρυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή , έτοιμο και εντυπωσιακό σκηνικό  που σε συνδυασμό με τα εγκαταλελειμμένα χωριά που υποχρεωτικά μεταστεγάζονται παρουσιάζουν με την μοναδικότητά τους, τεράστιο κινηματογραφικό ενδιαφέρον. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη δημιουργία του τοπικού Film Office, με την συνεργασία και συνύπαρξη αυτοδιοίκησης α και β βαθμού, θα δημιουργηθεί  τράπεζα οπτικοακουστικών δεδομένων με όλες τις τοποθεσίες και τα μνημεία  της Περιφέρειας ώστε να διευκολύνεται το έργο ελλώνων και ξένων παραγωγών. Επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας του Film Office θα προσκληθούν οι επαγγελματίες της περιοχής να  καταγράψουν τις επιχειρήσεις τους (Ξενοδοχεία, υπηρεσίες εστίασης κ.ά.) ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές των συντελεστών των παραγωγών με τους τοπικούς προμηθευτές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών, Ευρωπαικών και Οικονομικών Υποθέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:45