Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 23:43

Έπεσε η αυλαία της Εκθεσης «Γρεβενά 1912-1940 Φωτογραφικά Ντοκουμέντα και Τεκμήρια», καθώς και η έκθεση «Στιγμιογραφίες»

Μονοπάτι. Φωτεινή γραμμή, ξετυλίγεται σαν φιλμ της μνήμης. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Και στην άκρη του ένας από τους μεγάλους της ελληνικής φωτογραφίας,

που χάραξε ανεξίτηλα της ιστορία της. Ένα όνειρο έξι ετών έφτασε στο τέλος του…

Η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά 1912-1940 Φωτογραφικά Ντοκουμέντα και Τεκμήρια», καθώς και η έκθεση «Στιγμιογραφίες» θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν δίχως την στήριξη όλων όσων αναφέρονται παρακάτω και οφείλω να ευχαριστήσω βαθύτατα.

Τον Δήμαρχο Γρεβενών Γεώργιο Δασταμάνη για την αμέριστη συμπαράστασή του, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρήστο Τριγώνη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ζήση Κιάκα για την αδιάλειπτη στήριξή τους, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΕΚΕΓ Γιάννη Μίχο για την ευγενική συνεργασία του. Στο πρόσωπό τους και όλο τον Δήμο Γρεβενών για την παραχώρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού, που συνέδραμε στην επίλυση ποικίλων θεμάτων.

Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο, ο οποίος πίστεψε και στήριξε με θέρμη την όλη προσπάθεια, καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και φίλο Κώστα Καναβό, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα. Παράλειψή μου θα ήταν να μην αναφερθώ στη συνεργασία με τον Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών Τάκη Ζολώτα, τον οποίο και ευχαριστώ.

Επίσης, οφείλω να μνημονεύσω την άριστη συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου Νίκο Ντάλα, τον οποίο και ευχαριστώ για την κατανόησή του. Για την παρουσίαση του λευκώματος στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους καταξιωμένους ερευνητές από τον χώρο της ελληνικής φωτογραφίας, τους ακαδημαϊκούς, τους συλλέκτες, τους λογοτέχνες και τους εκδότες, που με τίμησαν με την παρουσία τους και τα επαινετικά τους λόγια για το νέο μου πόνημα. Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσω ολόθερμα και τον συντονιστή των παρουσιάσεων ιατρό κ. Γεώργιο Μπουγιούκα.

Η παραπάνω έκθεση δεν θα υλοποιούνταν, χωρίς τη συμβολή της Τζένης Αργυρίου και του Βασίλη Γεροδήμου, που είχαν επωμιστεί τον σχεδιασμό και την επιμέλειά της και τους ευχαριστώ από καρδίας, αναμένοντας εναγωνίως την επόμενη συνεργασία μας. Για την εντυπωσιακή προβολή 3D projection mapping εκφράζω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Στάθη Μήτσιο και την Ελευθερία Καλπενίδου, αδημονώντας την έναρξη των καινούργιων συζητήσεων μας για κοινές μελλοντικές δράσεις.

Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσω τον χορηγό των παραπάνω πολιτιστικών δράσεων ZOOMSERIE, καθώς και τους χορηγούς προβολής. Για την πραγματοποίηση της έκθεσης πρέπει να ευχαριστήσω  όλους όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία της, αλλά και όλους τους φίλους εθελοντές που εργάστηκαν αγόγγυστα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Σιώκη, που έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της επιμέλειας του λευκώματος και όχι μόνο, τους Θωμά Μπιζιούρα, Θοδωρή Τσιρογιάνη, Παναγιώτη Μπιζούρα και Κλεομένη Νικόπουλο, που είχαν την ευθύνη καταγραφής των δρώμενων, και φυσικά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όσους πίστεψαν και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο το όλο εγχείρημα. Και τέλος οφείλω πολλά ευχαριστώ στο πολυπληθές κοινό που στήριξε με τη παρουσία του τις παραπάνω δράσεις.

                                                 Με εκτίμηση

                                            Βαγγέλης Νικόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 23:47