Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 10:32

Η Πτολεμαϊδιώτισα Εικαστικός Αλεξάνδρα Τσιτσιντά σε ατομική Εκθεση στον Πειραιά

Η Πτολεμαϊδιώτισα Εικαστικός Αλεξάνδρα Τσιτσιντά σε ατομική Εκθεση στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης "ΚΩΔΙΚΕΣ" θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, ωρά 19:30, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά. Η έθεση γινεται στο πλαίσιο του 4ου Athens Print Fest.

Λίγα λόγια για την Εικαστικό που ζεί και δημιουργεί στο εργαστηριό της στην Πτολεμαίδα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα.
 Σπούδασε Γεωτεχνολόγος Περιβάλλοντος στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας αλλά την κέρδισαν οι εικαστικές δημιουργίες. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Φοίτησε στο 3ο εργαστήριο με τον Χάρη Κοντοσφύρη και στο εργαστήριο της Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης με τη Δήμητρα Σιατερλή.
Τα κύρια πεδία ενασχόλησης της είναι η χαρακτική, οι εγκαταστάσεις και η ζωγραφική. Το έργο της χαρακτηρίζεται κυρίως από τη χρωματική λιτότητα και τη συχνή χρήση του μαύρου-άσπρου και των έντονων κοντράστ. Η περιορισμένη χρωματική κλίμακα, σε συνδυασμό με τη σχεδιαστική ακρίβεια, τονίζει την εννοιολογική διάσταση των θεμάτων της, τα οποία συνδεόμενα με τους συμβολισμούς και τους κώδικές (barcode) που χρησιμοποιεί φανερώνουν μια διάθεση έρευνας και προβληματισμού. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας ΕΝ-ΦΛΩ, που δημιουργήθηκε το 2011. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Πολιτισμού, Τέχνης και Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας ‘Το Λίκνο’, όπου διδάσκει Ζωγραφική και επιμελείται εκδηλώσεις. Παράλληλα ασχολείται και με το θέατρο. Έχει παρακολουθήσει τριετή μαθήματα – εργαστήρια και έχει παίξει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Ένας ακόμη τομέας της ενασχόλησης της είναι η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει κάνει μία ατομική έκθεση στην Ελλάδα ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης συμμετέχει σε διάφορα συμπόσια ζωγραφικής και γλυπτικής αλλά και σε εικαστικές δράσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 10:41