Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 09:12

"ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ" το νέο βιβλίο του Νίκου Μαραντζίδη & Γιώργου Σιάκα

Νίκος Μαραντζίδης – Γιώργος Σιάκας 
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

4 Φεβρουαρίου στα βιβλιοπωλεία 
από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλίο που αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, ερευνά κι ερμηνεύει την κοινή γνώμη.

Η κοινή γνώμη είναι παντού. Προβάλλει τα αιτήματά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο και διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο μέσα από κινήματα διαμαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Συνδυάζοντας αριθμούς δημοσκοπήσεων και συναισθηματικά φορτισμένες μαρτυρίες απλών ανθρώπων, οι συγγραφείς παρακολουθούν την ελληνική κοινή γνώμη κατά τα χρόνια των Μνημονίων. 

Στο Όνομα της Αξιοπρέπειας

 

Το βιβλίο καταγράφει τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας για μεγάλα θέματα, όπως τα Μνημόνια και το ευρώ, η προσφυγική κρίση και το Μακεδονικό. Φωτίζει την οργή της, την ανασφάλειά της και το αίσθημα της χαμένης αξιοπρέπειας που βίωσε. Ανιχνεύει τα ερωτήματα και τις ανησυχίες της για το ποιος αποφασίζει τελικά στη δημοκρατία μας. 

Ένα ταξίδι από την οργή στην ελπίδα, και από την προσμονή στην απομάγευση. 

Νίκος Μαραντζίδης

 

Ο Νίκος Μαραντζίδης γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε Πολιτική Κοινωνιολογία στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Paris VII και Paris X.  Από το 1996 διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα είναι καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Καρόλου (Πράγα) και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Κεράλα (Ινδία).

Γιώργος Σιάκας
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 09:17