Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 10:37

Κατάμεστος ο ΙΑΝΟΣ στην παρουσίαση του βιβλίου "Ενωμένα μυστικά" του Βασίλη Καραγιάννη

Το λογοτεχνικό περιοδικό "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" στον ΙΑΝΟ της Αθήνας γιόρτασε τα 35 χρόνια απο την πρώτη του κυκλοφορία,  μεταξύ προσωπικοτήτων των Γραμμάτων & του Πολιτισμού, πολλών συνεργατών και φίλων. 

Στον κατάμεστο χώρο του Ιανού έγινε μια αναδρομή στο παρελθόν, για την πορεία του περιοδικού, για το χθες και το αύριο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ του Β.Π.Καραγιάννη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, ο κριτικός λογοτεχνίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Εταιρίας συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος.

Ομιλητές: Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνοθέτης, Πάνος Σταθόγιαννης, συγγραφέας.

Στις αναγνώσεις ήταν η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Στη μουσική ήταν ο πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος.

Τι γράφει ο συγγραφέας Βασίλης Καραγιαννης στην σελίδα του:

ΥΓ 1. Για την εμφάνισή μας στον Ιανό Αθηνών με αφορμή τα 35 χρόνια της Παρέμβασης ευχαριστώ θερμά τους δεκάδες γνωστούς και φίλους της Π που βρέθηκαν εκεί όπως και τους κ.κ.: Τίτο Πατρίκιο , Βασίλη Βασιλικό, Αλέξη Ζήρα, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Γ. Χουλιάρα (πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων), τον κ. Πάρη Κουκουλόπουλο πρώην δήμαρχο Κοζάνης, βουλευτή και Υπουργό, οι οποίοι επηύθυναν θερμό φιλόφρονα χαιρετισμό. Τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Καραχισαρίδη που μίλησε για την Π., την ηθοποιό κ. Αιμιλία Υψηλάντη που ωραιότατα διάβασε κείμενά μου, τον πιανίστα κ. Παναγιώτη Τροχόπουλο, την κ. Δήμητρα, κόρη και συνεκδότρια της Π, Καραγιάννη, που είχε όλη τη φροντίδα της βραδιάς.

 

ΥΓ. 2 Τον ποιητή και συγγραφέα κ. Πάνο Σταθόγιαννη που αποκάλυψε στο κοινό του Ιανού και σε μένα τα ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ μου (εκδ. Γαβριηλίδης) τα οποία ούτε κι εγώ ήξερα. Γνώριζα μόνον πως προέκυψεν ο τίτλος τους κι αυτό να είναι ένα συναρπαστικό συμβάν. Ο εγγονός μου Μάριος, νονός της συλλογής, όταν κοιτάει το βιβλίο και τον τίτλο λέει: «Αυτό εγώ το είπα» κι εγώ λιώνω κάπως.

 

ΥΓ. 3 Ασχετο. Ως Δυτικομακεδών τώρα και ΑνωΜακεδών κατά την αρχαιότητα δηλώνω, όχι κατά συνείδηση, αλλά εντελώς ασυνείδητα, πως δε χωνεύω τη συμφωνία της Λίμνης των Πρεσπών και του παρακειμένου αυτής χωρίου Ψαράδες για τον επιπλέον λόγο ότι σε μια εκδρομή της Π εκεί και καθώς τρώγαμε γριβάδι ένα αγκάθι μου στάθηκε στο λαιμό και συνεχώς ήμουν σε εμετική διάθεση όπως κι αυτές τις μέρες...

- Και τι μ’ αυτό απάντησε το φάντασμα του Πλάτωνα και τι μ’ αυτό... (Γαίητς)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 10:51