Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 13:58

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ KLAUS MEIN ΤΩΝ SCORPIONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ «GET YOUR STING AND BLACKOUT»

alt14 Απριλίου 2010 – Θεσσαλονίκη – The Met Hotel
«Τώρα ζούμε σε μια ενωμένη Ευρώπη και είμαστε μια οικογένεια», δήλωσε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο  Klaus Meine, ο τραγουδιστής των Scorpions.
Απλός και προσιτός (σε αντίθεση με άλλους μεγάλους σταρ), απάντησε άμεσα και ευγενικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των μουσικών παραγωγών της βόρειας Ελλάδας.
«Η οικονομική κρίση δεν χτύπησε μόνο την Ελλάδα. Επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, γι’αυτό οι ηγέτες και οι κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Η μουσική ήταν πάντα ένας τρόπος να ξεφεύγει κανείς από τα προβλήματα γιατί ενώνει τους ανθρώπους σε δύσκολες εποχές όπως οι σημερινές», απάντησε στην ασυνήθιστη ερώτηση που του τέθηκε  στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας ενός hardrock συγκροτήματος.
Eυχαρίστησε το ελληνικό κοινό για την πολύχρονη υποστήριξη του και για τη μεγάλη αποδοχή που έδειξε στο νέο τους δίσκο “Sting in the Tail”.

«Έπρεπε να είχαμε διαλυθεί πριν από δέκα χρόνια» δήλωσε ο τραγουδιστής. Την ιδέα έριξε ο μάνατζέρ τους, μας πληροφόρησε, αμέσως μετά την ηχογράφηση του τελευταίου τους δίσκου. «Οταν θα τελειώσει η περιοδεία, θα είστε γύρω στα 65. Είναι καλύτερα να σταματήσετε τώρα που βρίσκεστε ψηλά, και μετά από ένα τόσο δυναμικό cd», τους είπε και εκείνοι συμφώνησαν.
Ο ερμηνευτής των Scorpions ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμα για τα μελλοντικά του σχέδια:  «Πιστεύω, πάντως, ότι θα έχω επαφή με τη μουσική και στα επόμενα χρόνια».

Η περιοδεία των Scorpions με τίτλο “Get Your Sting and Blackout” θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου από τη Λευκορωσία και θα ακολουθήσουν συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Στις συναυλίες της περιοδείας θα παρουσιάσουν τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους και μετά την ολοκλήρωση της, που θα διαρκέσει δυο με τρια χρόνια, θα κυκλοφορήσει ένα  live dvd στο οποίο θα προσπαθήσουν να υπάρξουν αρκετά πλάνα από τις ζωντανές τους εμφανίσεις στη χώρα μας.alt

Στην ερώτηση για το πιο άλμπουμ των Scorpions ξεχωρίζει δήλωσε πως: «Από το “Lovedrive έως το “Blackout” και το “CrazyWorld”, υπάρχουν πολλά cd με τραγούδια που για πολλούς είναι κλασσικές επιτυχίες, αλλά σε εμάς φέρνουν πολλές αναμνήσεις και γι’αυτό τα αγαπάμε».

Ο τραγουδιστής των Scorpions μίλησε για τις επιρροές που είχαν από τους Beatles και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι κι εμείς με τη σειρά μας επηρεάσαμε τη νεότερη γενιά καλλιτεχνών», και ολοκληρώνοντας έδωσε μια συμβουλή στους νέους: «Αφήστε τα κομπιούτερ, πιάστε ένα αληθινό όργανο όπως είναι η κιθάρα και προσπαθήστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στο κοινό».

Τα μέλη του φαν κλαμπ του συγκροτήματος επικεντρώθηκαν κυρίως στα ακυκλοφόρητα (b’ sides) τραγούδια των Scorpionsγια το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ώστε να αξιοποιηθεί το ανέκδοτο υλικό του συγκροτήματος από το 1972 που εμφανίστηκε στη δισκογραφία.

Στην Ελλάδα οι Scorpions θα δώσουν τρεις συναυλίες:
5 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων στα Γιάννενα,       
7 Ιουνίου στο Γήπεδο του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη και
9 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.
ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 14:10