Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 09:09

Ηχηρή παρέμβαση του Παντελή Βούλγαρη για τον Κώστα Γαβρά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέση για όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τον Κώστα Γαβρά, με αφορμή τη χρηματοδότηση της νέας του ταινίας που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο δωμάτιο», παίρνει ο επίσης καταξιωμένος σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία υπήχθη, όπως πολλές άλλες, στο νέο αυτόματο πρόγραμμα χρηματοδότησης που σκοπό έχει να προσελκύσει στη χώρα ξένες παραγωγές. Ο Κώστας Γαβράς διεκδίκησε μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους του ένα ποσοστό επιδότησης επί του κόστους της ταινίας του αξιοποιώντας τη δυνατότητα του πλαισίου που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η τοπική οικονομία

Αν κι έχουν εγκριθεί ήδη 38 διεθνείς παραγωγές, μέρος του Ελληνικού τύπου είδε μόνο την έγκριση της ταινίας του Γαβρά κι έσπευσε να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ότι χρηματοδότησε την ταινία γιατί συνιστά κρατική προπαγάνδα, ενώ άλλοι έσπευσαν να υπονοήσουν ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τον Γαβρά για να τον χειραγωγήσει και να εξυπηρετήσει τη δική της πολιτική.

«Ο Κώστας Γαβράς έχει κάνει τόσες σημαντικές ταινίες με διεθνή απήχηση, δίχως να ζητήσει χρηματοδότηση από την Ελλάδα. Τώρα, για τα σύμφωνα με το νόμο 630.000 ευρώ του ΕΚΟΜΕ, ποσό που σίγουρα θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει από ιδιώτες ή ξένες κινηματογραφικές εταιρείες, έρχεται αντιμέτωπος με λογοκριτές που δεν εγκρίνουν το σενάριό του ή με άλλους που θεωρούν ότι εξαγοράστηκε. Ο Γαβράς, με την τολμηρή κινηματογραφική διαδρομή δεκαετιών! Ο Γαβράς στα 86 του! Ντροπή! Συνάδελφε Κώστα, καλή δουλειά!», ανέφερε ο Παντελής Βούλγαρης στο ethnos.gr, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται και γράφονται.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κώστα Γαβράς δήλωσε για το θέμα: «Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

πηγη:TVXS.GR

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 14:07