Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 08:24

Η Βιβλιοθήκη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και στο 3ο συνέδριο μουσικών βιβλιοθηκών

Το παρόν στη 16η Διεθνή Έκθεση  Βιβλίου Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 9 μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 έδωσε η  Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με δικό της εκθεσιακό χώρο όπου υπήρχαν

όλες οι πιο πρόσφατες εκδόσεις της και ενημερωτικό υλικό που μοιραζόταν στους επισκέπτες, σχετικά με τον πλούτο που διαθέτει στο νέο σύγχρονο κτίριο της.  

Παράλληλα, η ΚΔΒΚ ήταν παρούσα και στο 3ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων που διοργανώθηκε στις 10 και 11 Μαΐου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα της IAML, τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου διεξήχθη στο κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. στην περιοχή της Θέρμης και στην Α΄ συνεδρία αναγνώστηκε η ομιλία του Προέδρου της ΚΔΒΚ και Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κ. Παναγιώτη Δημόπουλου. Η ομιλία του είχε θέμα “Επί Πτερύγων Ανέμων”, η Μουσική σκέψη του Διονυσίου Ψαριανού και η σημασία της για την οργάνωση Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Συλλογών.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ και στη Β΄ συνεδρία η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχείων, Μουσείων και Πινακοθηκών της ΚΔΒΚ,  κ. Ελένη Μαργαρίτη, παρουσίασε  ομιλία που είχε ως θέμα: “Η μουσική συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης”.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πολλές ήταν οι αναφορές διαφόρων συνέδρων στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη,  όπως, για παράδειγμα, της κ. Α. Παπάζογλου, Προέδρου της Ε.Ε.Β.Ε.Π. και Διευθύντρια των Βιβλιοθηκών Κολεγίου Αθηνών και του κ. Μ. Γαρουφάλλου, Επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ., τόσο σε ό,τι αφορά τον πλούτο που διαθέτει αλλά κυρίως τις συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες που καταβάλει έτσι ώστε να εμπλουτίζεται όλο και πιο πολύ και να παρεμβαίνει με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

 

 

Στις φωτογραφίες εικονίζονται στο περίπτερο της ΚΔΒΚ η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.ΒΕ.Π κ. Α. Παπάζογλου και Χ. Κυριακοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΔΒΚ κ. Π. Πτωχούλης και η κ. Ελένη Μαργαρίτη   αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Αρχείων, Μουσείων και Πινακοθηκών της ΚΔΒΚ, καθώς και οι συνεργάτριες της Βιβλιοθήκης κ. Αμαραντίδου και Καζαντζίδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 08:27