Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 08:34

Η Εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Η Γλύκα Διονυσοπούλου ολοκλήρωσε με την παρουσίαση της πτυχιακής  εικαστικής της έρευνας με τον τίτλο «Μεταξύ Σημείου και Γραμμής» μόλις τον Ιούνιο του 2019 στην αίθουσα των  Φλωρινιωτών Ζωγράφων του συλλόγου Αριστοτέλη 

από το Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ΣΚΤ Φλώρινας . Έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από το κοινό (οι δείκτες καταγράφουν 400 άτομα σε σύνολο 7 ημερών) και ωρίμασε αμέσως την εκ νέου  εγκατάσταση του συνολικού   εικαστικού έργου στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης της Βέροιας. Το γεγονός θεωρείται σημαντικό ακριβώς γιατί επιβεβαιώνει την εξωστρεφή και πολιτισμική αλληλεπίδραση της Σχολής καλών τεχνών της Φλώρινας στην ευρύτερη περιοχή.

 Ζεστός, φωτεινός, αληθινός, υπερρεαλιστικός ο Ιούλιος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας μαζί σας και αυτό καλοκαίρι, προσφέροντας την ανάσα της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, γίνονται τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Γλύκας Διονυσοπούλου με τον τίτλο «Μεταξύ Σημείου και Γραμμής».

Η Γλύκα Διονυσοπούλου, αρχαιολόγος και ζωγράφος, λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά συνεχίζει την αρχαία παράδοση του πορτραίτου στην οποία διέπρεψε η σχολή της Βέροιας! Η ελιμιώτισσα αρχαιολόγος και ζωγράφος σημειώνει για το έργο της: «Η ζωγραφική μου επικεντρώνεται στην έρευνα του σημείου και της γραμμής ως βασικά στοιχεία για την ερμηνεία της μορφής. Σημεία και γραμμές που πυκνώνουν και αραιώνουν πάνω στον καμβά συνιστούν τον δικό μου τρόπο θέασης και ανάγνωσης του κόσμου. Με βάση αυτόν τον τρόπο ανάγνωσης συγκροτώ ένα εικαστικό σύμπαν, το οποίο αποτελείται από πρόσωπα, που δομούνται από σημεία και γραμμές και τα οποία συνιστούν μια εκλεκτική προσωπική μου μυθολογία με καθαρά προσωπικές αναφορές. Σε αυτό το οπτικό επίπεδο κυριαρχούν γραμμές ευκλείδειας γεωμετρίας, καθώς και γραμμές της φράκταλ γεωμετρίας γεμάτες διάρκεια και άπειρες δυνατότητες σχηματικής έκφρασης. Επομένως, πρόκειται για μια συνθετική ανάγνωση και αποτύπωση του κόσμου»

 

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα και στους Φλώρους εικαστικούς 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 08:38