Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 15:00

To "θερμό" σχόλιο του αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλου για τον Βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη

Αποκαλεί τον Κοζανιτη μουσικο που δημιουργ'έι στην Jazz σκηνη της νεας Υόρκης "Ως πρεςσβη" της Κοζανης τοη μουσικής της; Ελλαδας.

[o κ. Πρέσβης]

O Χρήστος Ραφαηλίδης - και δεν έχω καμία πρόθεση να μειώσω ή να υποβαθμίσω τους δεκάδες υπερταλαντούχους και έξοχους μουσικούς της περιοχής Κοζάνης

εδώ και αλλού - είναι σήμερα ο πλέον καταξιωμένος και διεθνής μουσικός μας πρέσβης.

Αναπνέει και εργάζεται στο ιστορικό κέντρο της jazz μουσικής, την Νέα Υόρκη, εδώ και 20 χρόνια, είναι παγκοσμίως ένας από τους top σολίστ στο βιμπράφωνο στο ιδίωμα αυτό και σίγουρα η ιστορία του προσωπικού του project "Manhattan vibes" ακόμη γράφεται και θα γράψει πιο μεγάλα και λαμπερά ακόμη κεφάλαια στο μέλλον.

Και λέω πρέσβης και όχι απλώς καταγόμενος, γιατί κάθε χρόνο φροντίζει στις περιοδείες του να περάσει από την γενέτειρά του και να εμπνεύσει τους νέους της πόλης μας με το παράδειγμά του αλλά και να πάρει μυρωδιά πατρίδας για να μας εκπροσωπήσει επάξια στα ξένα. Φέτος μάλιστα υπέρ του Δήμου και χωρίς καμία αποζημίωση. Τον ευχαριστούμε για αυτό.

Αύριο το βράδυ, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη θα κάνει ένα ρεσιτάλ-διάλογο με το κοινό και θα ακούσουμε την μουσική του και την μουσικολογική του σκέψη. Αμέσως μετά το κλείσιμο του δανειστικού τμήματος θα βγάλει τα 4 μεγάλα "σπίρτα" του και θα βιμπράρει το κτήριο στις μουσικές του φλόγες. Εδώ το παράκανα και είναι σα να γράφει ο Φίλιππος Συρίγος για τον Γκάλη.